Ukraina kieltää Venäjän esiintymisen Euroviisuissa

Euroviisut kilpaillaan tänä vuonna Kiovassa.

Ukraina on kieltänyt 27-vuotiaan Julian osallistumisen euroviisuihin.

22.3.2017 15:19

Ukraina kieltää Venäjän edustajan esiintymisen euroviisuissa, kertovat maan turvallisuusviranomaiset. Syynä on venäläislaulajan vierailu Krimillä.

Venäjän edustajaksi on valittu Julia Samoylova, joka esittää kappaleen Flame is burning. Voit kuunnella kappaleen alta.

Samoylova on järjestyksessään toinen pyörätuolissa oleva euroviisuedustaja. Hänen kerrottiin saaneen sairaalahoitoa Suomessa viime viikolla. Samoylova hakeutui hoitoon Suomeen, sillä hän kertoi suomalaislääkärien olevan parempia.

Taustalla Samoylovan esiintymiskiellossa on Ukrainan ja Venäjän välillä pitkään jatkunut poliittinen jännite. Ukraina esitti vaatimuksia Samoylovan euroviisuihin osallistumiseen liittyen heti hänen varmistuttua Venäjän edustajaksi.

Ukrainan edustajat sanoivat, että Samoylova saa osallistua kilpailuihin vain ollessaan julkisesti Krimin kaappausta vastaan.

– Mikäli hän ei julkisesti ilmoita tukevansa Krimin vallankaappausta ja Ukrainaan kohdistuvia aggressioita, hän saa osallistua, Ukrainan sisäministerin neuvonantaja Anton Gerashchenko totesi aiemmin Telegraph-lehdelle.

– Toivon, että Julia Samoylovalla on rohkeutta pysyä erillään Venäjän yrityksistä poliittisesti provosoida Ukrainaa, neuvonantaja lisäsi.

Ukraina voitti viime vuonna viisut Jamalan poliittista sanomaa sisältäneellä kappaleella, vaikka sellaiset ovat kilpailun säännöissä kiellettyjä. Kappale 1944 kertoi tarinan tataareista, jotka Josif Stalin karkotti Krimiltä.

Venäjän parlamentin jäsenet toivoivat, ettei maa lähettäisi viisuihin lainkaan edustajaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?