Ruotsalaislaulaja Günther yllättää pyrkimällä Suomen euroviisuedustajaksi – uudet UMK-kilpailijat julkistettiin

Kymmenen artistia tai yhtyettä kisaa paikasta euroviisuissa. Kilpailijat julkistettiin keskiviikkona kello 13.

23.11.2016 13:00

Suomen euroviisuedustaja valitaan jälleen Ylen Uuden Musiikin Kilpailussa eli UMK:ssa. Kilpailun juontaa Krista Siegfrids ja kommentaattorina toimii Mikko Silvennoinen.

Tänä vuonna luvassa ei ole lainkaan karsintoja, vaan Uuden Musiikin Kilpailu järjestetään 28. tammikuuta Espoon Metro-areenalla. Mukana on kymmenen kilpailijaa. Kilpailijat ovat Alva, Anni Saikku, Club La Persé, Emma, Günther & D'Sanz, Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies, Lauri Yrjölä, My First Band, Norma John ja Zühlke.

Kaikki kappaleet voi kuunnella Ylen sivuilla täällä.

Suurin yllätys lienee ruotsalaislaulaja Günther, jonka tunnetuin kappale lienee vuonna 2004 julkaistu Touch Me (I Want Your Body), jossa mukana oli myös Samantha Fox.

Günther esiintyy yhdessä porvoolaisen Daniel Sanzin kanssa. Sanz on kilpaillut aiemmin The Voice of Finlandissa. Kaksikon tavoitteena on voitto.

– Emme halua vain voittaa UMK:ta, vaan suunnitelmamme on, että Suomi tulee isännöimään euroviisut vuonna 2018! duo julistaa tiedotteessa.

UMK:n tuottaja Anssi Autio kertoo tiedotteessa, että tavoitteena on luoda massiivinen show ja spektaakkeli.

– Vuosien aikana on kasvatettu eri osa-alueita, hiottu tuotannon yksityiskohtia, nykyaikaistettu sisällöntuotantoa ja luotu UMK:sta huippuilmiö Suomen somekartalle. Nyt tämä kaikki jalostetaan yhdeksi massiiviseksi livetapahtumaksi.

Uudenvuodenaattona esitetään UMK Esikatselu -jakso, jossa kaikki UMK-kappaleet kuunnellaan, ruoditaan ja pisteytetään Mikko Silvennoisen johdolla. Euroviisut järjestetään Ukrainan Kiovassa toukokuussa 2017.

Tässä kaikki UMK-kilpailijat ja heidän kappaleensa:

Alva – Arrows

Alva on 16-vuotias ruotsinkielinen tanssia rakastava lukiolainen Pännäisistä Pohjanmaalta. Hän on kasvanut muusikkoperheessä, käynyt laulutunneilla 11-vuotiaasta saakka ja harrastanut intohimoisesti myös näyttelemistä ja fitnessiä.

Alvan ensimmäinen oma kappale A Grand Illusion herätti viime keväänä radioiden ja tuottajien Arto Ruotsalan ja Milos Rosaksen huomion. Yhteistyönä syntynyt Arrows on lupaus kansainvälisestä soundista, jolla Alva haluaa hurmata viisuyleisön.

My First Band – Paradise

Häikäisevänä livebändinä tunnettu My First Band on soittanut samalla kokoonpanolla jo vuodesta 1998. Osa yhtyeen jäsenistä on soittanut aiemmin PMMP:ssä.

Yhtye on julkaissut kolme levyä, joista viimeisin Corazon julkaistiin maailmanlaajuisesti vuonna 2014. Sen jälkeen yhtye on muun muassa kiertänyt Keski-Eurooppaa loppuunmyydyllä kiertueella sekä Sunrise Avenuen lämmittelijänä.

Yhtye työstää parhaillaan uutta levyä Suomen kysytyimmän hittinikkarin Jurek Reunamäen kanssa. Vielä nimeämätön albumi julkaistaan ensi vuonna ja UMK-biisi Paradise on sen ensimmäinen maistiainen.

Emma – Circle Of Life

Suomenruotsalainen Emma on Kokkolassa syntynyt ja Tukholmassa asuva laulupedagogi, joka on muusikko jo sukunsa neljännessä polvessa. Suurelle yleisölle Emma on tuttu Voice of Finlandin viidenneltä tuotantokaudelta.

Keväällä 2016 päättäväinen Emma keräsi ympärilleen musiikkialan ammattilaisista koostuvan tiimin. Jonas Olssonin, Heidi Maria Paalasen, Aku Rannilan ja Saara Törmän kanssa työstetyssä tarttuvassa Circle of Light -kappaleessa Emman skandinaavinen tausta yhdistyy moderniin tanssipoljentoon, joka on osuvasti määritelty WDM:ksi (Wooden Dance Music).

Club La Persé – My Little World

Vuodesta 2005 La Persé –klubi on koonnut Helsingin avantgardistit, eksentrikot ja muotifriikit yhteen.

Klubilla levyjä pyörittävä, mielipidevaikuttajien rakastama ja useilla tunnustuksilla huomioitu La Persé –kollektiivi on kotimaisen club kidz -kulttuurin pioneeri ja ylivedetyn näyttävyyden ruumiillistuma. La Persé –show pursuilee värikkäitä ja hämmentäviä asuja, sukupuolirooleilla leikittelyä ja kilokaupalla meikkiä.

UMK:ssa 2017 La Persé ampuu kovilla ja esittää idolinsa, alkuperäisen Lontoon club kidin Princess Julian tekemän biisin My Little World. Biisin tuottajana toimii Jaakko “JS16” Salovaara.

Lauri Yrjölä – Helppo elämä

Ammattikitaristina tunnettu Lauri Yrjölä osallistuu Uuden Musiikin Kilpailuun Kasperi Kallion tuottamalla biisillä Helppo elämä. Yrjölä on soittanut vuosien varrella muun muassa Isac Elliotin, Sannin, Jannan ja Antti Tuiskun yhtyeissä, mutta sooloura on kiehtonut jo pidempään. Omia biisejäkin on kertynyt jo parin levyllisen verran.

– UMK on ehdottomasti ainoa musiikkikilpailu, johon voisin kuvitella osallistuvani sooloartistina, koska pääsen samantien esittämään omaa tuotantoani. Koen musiikkini olevan myös ulkomaalaisille hyvä esimerkki suomalaisesta popista.

– Kappale kertoo itseni vastakohdasta, vastuuta pakoilevasta ja kurittomasta boheemista, joka haluaisi olla syvällinen mahdollisimman vähällä vaivalla.

Norma John – Blackbird

Norma John on kahden pitkäaikaisen ystävän Leenan ja Lassen indiehenkinen popbändi, jonka musiikki on täynnä vahvaa elokuvallista tunnelmaa, visuaalisuutta ja skandinaavista karua kauneutta.

– UMK on tällä hetkellä niitä harvoja, ja ehkä myös parhaita tilaisuuksia esitellä näkyvästi uutta musiikkia ja uusia bändejä. Halusimme ottaa musiikkimme kanssa seuraavan askeleen ja UMK oli tähän täydellinen juttu. Tuntui että nyt oli tämän aika.

– Kilpailukappaleemme Blackbird kertoo erosta, ja siitä ahdistuksesta, kun kaikki muistuttaa menneestä ja kun muuta ei haluaisi tehdä kuin unohtaa koko ihmisen olemassaolon.

Zühlke – Perfect Villain

25-vuotias Catharina Zühlke tuli tunnetuksi vuoden 2013 Idols-kisasta. Kilpailusta alkoi artistin määrätietoinen ja tinkimätön työ päästä laulajana eteenpäin.

Zühlke solmi keväällä 2016 levytyssopimuksen D8 Music:in kanssa ja julkaisi pian sen jälkeen omaa artistinimeään kantavan miniesikoisalbuminsa. Kappaleet ovat saaneet radiosoittoa sekä paikallisradiokanavilla että Radio Suomessa.

Zühlke on haaveillut laulajan urasta lapsesta saakka ja aina rakastanut esiintymistä. Hän on keikkaillut ympäri Suomea ahkerasti eri kokoonpanoissa vuodesta 2011 lähtien ja on nyt valmiina valloittamaan myös Euroopan esiintymislavat. Erityisesti Saksa on Zühlken sydäntä lähellä.

Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies – Caveman

Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies sekoittelee pilke silmäkulmassa vanhan liiton retrovaikutteita moderniin saundiin ja ilmaisuun.

Show’n keskiössä on ansioitunut rockmuusikko ja villi kitaramies Knucklebone Oscar sekä kansainvälisesti tunnetut burleskiesiintyjät Tinker Bell ja TurrrboCherry, jotka edustavat Suomen kovinta kärkeä.

Knucklebone Oscar on tullut tunnetuksi suoraviivaisesta ja energisestä esiintymisestä. Ympäri maailmaa kiertänyt Oscar julkaisi ensimmäisen levynsä jo 1996 ja viettää tänä vuonna 20–vuotishulabaloota. Tammikuussa hän edusti Suomea bluesin MM-kisoissa Memphisissä ja on miehestä tehty jopa kokopitkä teatterielokuvakin.

Günther & D'Sanz

Günther & D'Sanz on ympäri maailmaa tunnetun Güntherin ja porvoolaisen Daniel Sanzin muodostama UMK-duo.

Megahiteistään Ding Dong Song, Teeny Weeny String Bikini ja Touch Me (feat. Sam Fox) tunnettu Günther sekä tämän vuoden The Voice of Finlandissa loppusuoralle päässyt Daniel Sanz osallistuivat kisaan tarttuvalla Love Yourself –kappaleella.

Anni Saikku – Reach Out For The Sun

Anni Saikku on 21-vuotias pop/soul-laulaja Helsingistä. Ennakkoluuloton ja voimakasääninen laulajatar kilpaili The Voice of Finlandissa 2014 ja eteni Elastisen tiimissä live-lähetyksiin asti.

Esiintyminen Voicessa teki vaikutuksen LCMDF-yhtyeen Mia Kemppaiseen, joka tarjosi biisiään Annille.

– Reach Out For The Sun on ensimmäinen julkaisuni, ja se kertoo unelmien tavoittelusta, omien vaikeuksien hyväksymisestä ja taakse jättämisestä, uskaltamisesta ja rohkeudesta. Olisi mahtavaa päästä tällä kappaleella Kiovaan edustamaan minun sukupolveni Suomea!

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?