Euroviisut

Euroviisukohu jatkuu: viime vuoden pistelaskusysteemillä Australia olisi voittaja

Julkaistu:

Viisukohu
Euroviisujen pistelaskusysteemi uudistui täksi vuodeksi, ja Australia joutui sijaiskärsijäksi.
Jos euroviisujen äänestys- ja pistelaskusysteemiä ei olisi muutettu täksi vuodeksi, voittaja olisi ollut nyt toiseksi jäänyt Australia eikä Ukraina.

Euroviisuissa muutettiin tänä vuonna pisteiden julkistamista siten, että ensin julkistettiin kunkin maan asiantuntijaraatien antamat pisteet ja vasta sitten koko Euroopan katsojaäänestyksen pisteet käänteisessä järjestyksessä. Mutta paitsi että pisteiden julkistussysteemi muuttui, myös itse pistelaskutapa muuttui täksi vuodeksi.


Eurovisionworld.com-sivuston mukaan vanhassa, vielä viime vuonna käytössä olleessa systeemissä maiden asiantuntijaraadit laittoivat esitykset ensin paremmuusjärjestykseen 1–26. Sitten esitykset laitettiin paremmuusjärjestykseen yleisöäänien perusteella. Tämän jälkeen sijoitukset yhdistettiin ja näin saadut kymmenen parasta maata saivat pisteet 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, ja 1.

Tällä vanhalla systeemillä Australia olisi ollut ykkönen 320 pisteellä ja Ukraina toinen 279 pisteellä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tänä vuonna lanseeratussa uudessa systeemissä raadit laittoivat esitykset ensin paremmuusjärjestykseen 1–26. Kymmenen parasta maata saivat sitten pisteet 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 ja 1. Sen jälkeen koko Euroopan antamien katsojaäänten perusteella esitykset rankattiin 1–26 ja jälleen kymmenen parasta maata saivat pisteet, ja lopputulos muodostui siis sekä raatien että yleisön pisteiden summasta.

Näin ollen voittajaksi saatiin Ukraina 511 pisteellä Australian jäädessä toiseksi 534 pisteellä.


Molemmilla laskutavoilla Venäjä olisi jäänyt kolmanneksi.

Australia oli toista kertaa mukana euroviisuissa. Euroviisut ovat erittäin suositut Australiassa ja lopulta viime vuonna, jolloin EBU kutsui sen mukaan Eurovision laulukilpailun 60-vuotisjuhlien kunniaksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt