Jamala itki onnesta lehdistötilaisuudessa: ”Tämä on hulluutta” - Euroviisut - Ilta-Sanomat

Jamala itki onnesta lehdistötilaisuudessa: ”Tämä on hulluutta”

Jamala ei pidätellyt kyyneleitään lehdistötilaisuudessa voiton jälkeen.

15.5.2016 2:48

Tämän vuoden euroviisufinaali ratkesi hetki sitten Tukholmassa Globenilla. Voittajaksi selviytyi raati- ja yleisöäänten perusteella Ukraina. Ukrainaa edusti viisuissa Jamala kappaleellaan 1944.

– Sille ei ole sanaa englanniksi. Tämä on vain hulluutta, Jamala sanoo lehdistötilaisuuden aluksi.

Kappale on vahvasti poliittinen, sillä se kertoo ajasta, jolloin Josif Stalin pakotti satoja tuhansia tataareja pois kotoaan Krimiltä, alueelta, joka on viimeaikaisten poliittisten tapahtumien seurauksena liitetty Ukrainasta osaksi Venäjää. Venäjä yritti aluksi estää Ukrainaa esittämästä kappaletta euroviisuissa sen latautuneisuuden vuoksi.

Jamalan esitys jakoi runsaasti mielipiteitä ennen kilpailua ja sen aikana. Vahva esitys voitti kuitenkin koko potin jännittävässä pistelaskussa.

Lue täältä, miten pisteet jakautuivat euroviisufinaalissa!

Jamala saapui lehdistötilaisuuteen kello 1.30 Ruotsin aikaa. Laulajatähti juoksi median eteen tuulettaen ja pitäen Ukrainan lippua käsissään.

– Olin varma että jos puhun ja laulan totuudesta, se voi koskettaa ihmisiä.

– Yleisö oli lämmin ja show oli mahtava. Kiitos Tukholma euroviisujen järjestämisestä. Kiitos Eurooppa, että äänestitte! Jamala lisää.

Jamala ei pystynyt pidätellä kyyneleitään, kun toimittaja kehui hänen kappaleensa tarinaa ja kysyi kysymyksen Krimin alueeseen liittyen.

– Toivon ehdottomasti, että euroviisut ovat ensi vuonna Ukrainassa. Jossain päin Ukrainaa, hän sanoo.

Katso videolta, kuinka Jamala tuulettaa iloisesti saapuessaan lehdistötilaisuuteen Tukholmassa hetki voiton ratkeamisen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?