Euroviisut

Ukraina voitti euroviisut 2016!

Julkaistu:

euroviisut
Ukraina voitti vuoden 2016 euroviisut.
Euroviisuja juhlittiin tänä vuonna Tukholmassa Globenilla. Voittaja ratkesi äsken suorassa lähetyksessä, joka näytettiin Suomessa TV2-kanavalla. Voittajamaa on Ukraina, jota edusti Jamala kappaleellaan 1944.

– Tiedän, että täällä lauletaan kappaleita rauhasta ja rakkaudesta. Mutta haluan sanoa, että haluan rauhaa ja rakkautta kaikille! Jamala sanoi voiton ratkettua.


Tämän vuoden euroviisujen ennakkosuosikkeja olivat voittajamaan lisäksi muun muassa Venäjä, Australia, Serbia, Israel ja Ranska.

Raatiäänien jakautuessa Australia osoittautui vahvaksi voittajaehdokkaaksi. Ääntenlaskun loppuvaihe oli kuitenkin todellinen jännitysnäytelmä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viisuissa oli tänä vuonna vahva poliittinen lataus, sillä Venäjä yritti estää Ukrainan edustajaa Jamalaa esittämästä kappalettaan 1944. Kappale kertoo ajasta, jolloin Josif Stalin pakotti satoja tuhansia tataareja pois kotoaan Krimiltä, alueelta, joka on viimeaikaisten poliittisten tapahtumien seurauksena liitetty Ukrainasta osaksi Venäjää.

Katso videolta, kuinka Jamala tuulettaa iloisesti saapuessaan lehdistötilaisuuteen Tukholmassa hetki voiton ratkeamisen jälkeen.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt