Euroviisuissa suuri huoli Norjan Agneten terveydestä – perunut haastattelut, kasaa palapeliä omissa oloissaan - Euroviisut - Ilta-Sanomat

Euroviisuissa suuri huoli Norjan Agneten terveydestä – perunut haastattelut, kasaa palapeliä omissa oloissaan

Kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastava Norjan viisuedustaja on jättänyt kaikki haastattelut ja lehdistötilaisuudet väliin Tukholman euroviisuissa. – Hänellä pitää olla koko ajan vierellään joku, joka pitää häntä kädestä kiinni.

12.5.2016 15:37

Torstaina euroviisujen toisessa semifinaalissa esiintyvän Agneten terveys herättää suurta huolta Tukholmassa euroviisuväen keskuudessa.

Nessebystä kotoisin oleva 21-vuotias laulaja on peruuttanut Tukholmassa ollessaan kaikki sovitut haastattelut ja lehdistötilaisuudet, ja myöhään keskiviikkoiltana Norjan viisudelegaatio lähetti tiedotteen, jossa se pyysi medialta ymmärrystä rauhaa Agnetelle semifinaalin alla.

Samassa tiedotteessa Norjan viisudelegaatio kiitti mediaa ja viisufaneja ymmärryksestä erikoisjärjestelyä kohtaan.

– Agnete on aiemmin kertonut avoimesti mielenterveydellisistä haasteistaan ja niiden vuoksi on ollut välttämätöntä, että hän on voinut keskittyä täysin esitykseensä ja sen valmisteluihin, Norjan tiedotteessa kerrottiin.

Kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastava Agnete on kertonut sairaudestaan muun muassa Norjan yleisradioyhtiö NRK:n tekemässä dokumentissa sekä VG-lehden haastattelussa.

– Olen kamppaillut tämän asian kanssa monta vuotta. En pysty hallitsemaan ajatuksiani, kuten haluaisin. En pysty ajattelemaan asioista positiivisesti ja menen usein todella syviin vesiin itseni kanssa. Kaikesta tulee mielessäni negatiivista. Se on yhtä helvettiä, Agnete sanoi VG:n haastattelussa taannoin.

Tukholmassa Agnete on osallistunut ainoastaan oman esityksensä harjoituksiin, mutta muutoin hän on pysytellyt omissa oloissaan.

– Jos hän ei ole harjoituksissa, hän keskittyy lepäämiseen, katsoo tv-sarjoja ja kasaa palapeliään, jossa on 2 000 palaa, Norjan viisudelegaation johtaja Stig Karlsen kertoi Aftonbladetille.

– Hän sanoo päivittäin, että hän voittaa euroviisut.

Aftonbladetin tavoittaman Agneten lähipiiri kertoo norjalaislaulajan terveydentilasta huolestuttavampia asioita.

– Periaatteessa hänellä pitää olla koko ajan vierellään joku, joka pitää häntä kädestä kiinni. Tilanne on todella hankala, lähipiiristä kerrotaan Aftonbladetille.

Viisudelegaation johtaja Stig Karlsen kuitenkin kiistää, että Agneten ympärillä olisi jatkuvaa valvontaa ja huolenpitoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?