Saara Aallolta tunteikas Facebook-päivitys rankasta UMK-kritiikistä: ”Raadeille ei näköjään kerrottu, että kaikki show’t olivat Ylen suunnittelemia” - Euroviisut - Ilta-Sanomat

Saara Aallolta tunteikas Facebook-päivitys rankasta UMK-kritiikistä: ”Raadeille ei näköjään kerrottu, että kaikki show’t olivat Ylen suunnittelemia”

Saara Aalto

Saara Aalto

Julkaistu: 29.2.2016 14:14

Uuden Musiikin Kilpailussa kilpaillut Saara Aalto julkaisi Facebookissa pitkän päivityksen, jossa kritisoi mediaraatiin kuuluneen toimittajan toimintaa.

Laulaja Saara Aalto avautuu Facebookissa Uuden Musiikin Kilpailun jälkeisistä tunnelmistaan. Kilpailun ennakkosuosikkeihin kuulunut Aalto avautuu pitkässä Facebook-päivityksessään mielipahasta, jonka kilpailun mediaraatiin kuulunut toimittaja on aiheuttanut. Nimettömänä pysyttelevä mediaraadin jäsen kritisoi Aallon esitystä Iltalehden haastattelussa.

Median edustajat eivät antaneet Aallolle ainuttakaan pistettä. Iltalehden haastattelema asiantuntija arvioi lehden haastattelussa Aallon esityksen jättäneen mediaraadin kylmäksi ja kuvailee esityksen olleen ”tilattu halvan työvoiman euroviisutehtaalta” sekä kuvailee esityksen olleen kliseinen, persoonaton ja muovinen.

– Iso osa ihmisistä varmaan odotti juuri tuollaista esitystä Saaralta, eli he eivät joutuneet pettymään, mediaraadin edustaja tylytti Iltalehdelle sekä lisäsi Saaran ikään kuin näytelleen euroviisuedustajaa.

Saara Aalto kilpaili Uuden Musiikin Kilpailussa No Fear -kappaleellaan.

Saara Aalto kilpaili Uuden Musiikin Kilpailussa No Fear -kappaleellaan.

– Tuntuu pahalta on, että tänään mediaraadin nimetön jäsen (ei uskalla omalla nimellään kommentoida?) ottaa asiakseen haukkua mun esityksen ilkeällä ja raadollisella tavalla mediassa selittäen, miksi he antoivat mulle 0 pistettä (eipä muut raadit ole nollapisteitään onneksi julkisuuteen analysoineet), Saara kommentoi Facebook-päivityksessään.

”Kaikki show’t Ylen tekemiä”

– Raadeille ei näköjään oltu kerrottu, että kaikki upeat show’t olivat YLE:n suunnittelemia, tuottamia ja koreografioituja. YLEläiset miettivät tarkkaan, että jokainen esitys on erilainen, jotta saadaan luotua iso toimiva show-kokonaisuus. Se nyt vain sattui niin, että mun biisiin YLE halusi tehdä ison, euroviisumaisen show (kuitenkin oli kyse euroviisukarsinnoista), koska se sopii mun tyyliin ja pystyn sellaisen show’n tansseineen kaikkineen kantamaan, Saara kirjoittaa Facebookissa.

Hän kuvaa esityksensä kuvanneen omaa persoonaansa: balladia ja menoa. Saara kritisoi mediaraatiin kuuluneen toimittajan haukkuneen samalla myös kaikki hänen faninsa, jotka odottivat Saaralta ”muovista esitystä.”

– Ihan päinvastaisia kommentteja saan ihmisiltä, jotka itku silmässä poistuvat konserteista. Muovi on kaukana.

Saara Aalto jäi kuuden pisteen päähän euroviisupaikasta.

Saara Aalto jäi kuuden pisteen päähän euroviisupaikasta.

– Minä myös "näyttelin euroviisuedustajaa”. Mitä se edes meinaa? Liian itsevarma, joten 0 pistettä...? Vahva, määrätietoinen nainen voi olla pelottava.. ymmärrän.

Aalto toteaa, ettei saisi antaa yhden ihmisen mielipiteen vaikuttaa, sillä artistina hän kohtaa jatkuvasti arvostelua.

– Mutta juuri tämä ihminen oli isossa roolissa UMK-tuomaristossa ja mediaraadin 0 pistettä olivat pääosin ne, jotka kumosivat kymmenientuhansien suomalaisten mulle antamat äänet, Saara harmittelee ja jatkaa.

– No, tuollainen pistelaskusysteemi kisassa nyt oli ja that's fine Harmillisesti vaan onnistuivat julkisilla kommenteillaan latistamaan hetkeksi sen hyvän fiiliksen, mikä mulla oli esityksestäni jäänyt. Muistuttaa jotenkin nuoruuden koulukiusaamisaikoja.

Tuoreimmat osastosta