Suomella ”harmillinen” esiintymispaikka euroviisuissa – tällaisia kappaleita Sandhjalla on vastassa

Suomen euroviisuedustaja Sandhja kohtaa ensimmäisessä semifinaalissa maita, joiden arvioidaan äänestävän runsaasti toisiaan.

28.2.2016 13:18

Suomen euroviisuedustaja Sandhja esiintyy Tukholmassa pidettävissä semifinaaleissa haastavassa joukossa. Euroviisut julkisti tammikuussa, että Suomi esiintyy Ruotsin euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa. Ilta-Sanomien euroviisuasiantuntija Pauliina Leinonen arvioi tuolloin, että Suomella kävi huono tuuri arvonnassa. Leinonen arvioi semifinaalilohkon olevan hankala, koska lohkossa on paljon maita, jotka äänestävät toisiaan korkealle – olivat kappaleet millaisia tahansa.

– Ensimmäisessä semifinaalissa on paljon itäblokin maita, jotka äänestävät aina toisiaan. Suomelle ääniä on tulossa varmasti vain Virosta ja Ruotsista, joka kuudesta varmasta finalistista äänestää Suomen semifinaalissa, Leinonen arvioi tuolloin.

– Harmillista on myös se, että yleensä toisella semifinaalilla on paljon enemmän katsojia kuin ensimmäisellä. Ja siksi toisessa semifinaalissa on myös usein kovempi taso.

Samassa semifinaalissa Suomen kanssa ovat: Viro, Venäjä, Kroatia, Moldova, Armenia, Kreikka, Unkari, Alankomaat, San Marino, Azerbaidzhan, Kypros, Bosnia ja Hertzegovina, Malta, Itävalta, Islanti, Montenegro ja Tsekin tasavalta. Aivan kaikki maat eivät ole vielä julkistaneen euroviisukappalettaan, mutta ainakin heidät Suomi kohtaa Tukholmassa:

Armenia: Iveta Mukuchyan - LoveWave

Moldova: Lidia Isac: Falling Stars

Unkari: Freddie: ”Pioneer”

Bosnia ja Hertsegovina: Dalald Midhat-Talakic & Deen feat. Ana Rucner & Jala: Ljubav je

Islanti: Gréta Salóme: Hear Them Calling

Itävalta: Zoë: Loin d’ici

Kypros: Minus One - Alter Ego

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?