Suomella ”harmillinen” esiintymispaikka euroviisuissa – tällaisia kappaleita Sandhjalla on vastassa - Euroviisut - Ilta-Sanomat

Suomella ”harmillinen” esiintymispaikka euroviisuissa – tällaisia kappaleita Sandhjalla on vastassa

Julkaistu: 28.2.2016 13:18

Suomen euroviisuedustaja Sandhja kohtaa ensimmäisessä semifinaalissa maita, joiden arvioidaan äänestävän runsaasti toisiaan.

Suomen euroviisuedustaja Sandhja esiintyy Tukholmassa pidettävissä semifinaaleissa haastavassa joukossa. Euroviisut julkisti tammikuussa, että Suomi esiintyy Ruotsin euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa. Ilta-Sanomien euroviisuasiantuntija Pauliina Leinonen arvioi tuolloin, että Suomella kävi huono tuuri arvonnassa. Leinonen arvioi semifinaalilohkon olevan hankala, koska lohkossa on paljon maita, jotka äänestävät toisiaan korkealle – olivat kappaleet millaisia tahansa.

– Ensimmäisessä semifinaalissa on paljon itäblokin maita, jotka äänestävät aina toisiaan. Suomelle ääniä on tulossa varmasti vain Virosta ja Ruotsista, joka kuudesta varmasta finalistista äänestää Suomen semifinaalissa, Leinonen arvioi tuolloin.

– Harmillista on myös se, että yleensä toisella semifinaalilla on paljon enemmän katsojia kuin ensimmäisellä. Ja siksi toisessa semifinaalissa on myös usein kovempi taso.

Samassa semifinaalissa Suomen kanssa ovat: Viro, Venäjä, Kroatia, Moldova, Armenia, Kreikka, Unkari, Alankomaat, San Marino, Azerbaidzhan, Kypros, Bosnia ja Hertzegovina, Malta, Itävalta, Islanti, Montenegro ja Tsekin tasavalta. Aivan kaikki maat eivät ole vielä julkistaneen euroviisukappalettaan, mutta ainakin heidät Suomi kohtaa Tukholmassa:

Armenia: Iveta Mukuchyan - LoveWave

Moldova: Lidia Isac: Falling Stars

Unkari: Freddie: ”Pioneer”

Bosnia ja Hertsegovina: Dalald Midhat-Talakic & Deen feat. Ana Rucner & Jala: Ljubav je

Islanti: Gréta Salóme: Hear Them Calling

Itävalta: Zoë: Loin d’ici

Kypros: Minus One - Alter Ego