Suomen euroviisukappale herättää ristiriitaisia tuntemuksia maailmalla: ”Suomi on juuttunut vuoteen 2002”

Kansainväliset euroviisufanit kommentoivat Suomen euroviisuedustajaa kärkkäinkin sanankääntein.

28.2.2016 11:27

Suomen euroviisuedustajaksi lauantai-iltana valittu Sandhja on herättänyt ristiriitaisia mielipiteitä kansainvälisissä euroviisufaneissa. Osa hehkuttaa Sandhjan Sing it Away -kappaletta maasta taivaisiin, mutta useat olisivat lähettäneet finaaliin mieluummin Saara Aallon tai Mikael Saaren. Ihmetystä euroviisufaneissa on herättänyt myös se, että Sandhja edustaa Suomea Tukholmassa, vaikka oli yleisöäänestyksessä vasta sijalla kolme. Sen sijaan Sandhja sai raatilaisilta eniten ääniä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Ilta-Sanomat listasi suositulta kansainvälisten euroviisufanien sivustolta Wiwibloggsista Suomen euroviisuedustajan saamat risut ja ruusut.

Näin Sandhjaa kehuttiin:

– Oi, VAU Suomi!! Keskityn yleensä muiden maiden karsintoihin, mutta tällä kertaa Suomi osoitti isosti, että olen väärässä. Minä rakastan tätä laulua. Niin erilainen ja niin hauska. Ei kuulosta tai näytä yhtään edellisiltä voittajilta. Rakastan laulajan energiaa ja ääntä, nimimerkki Leaf kommentoi.

– Laulu on retro ja samalla moderni. Hyvä laulu, pidin siitä, vaikka se on melko tavallinen. Mikael oli suosikkini, nimimerkki Thales kommentoi.

– Olen tyytyväinen tulokseen, mutta äänestyssysteemi on hieman outo. Kolmas puhelinäänestyksessä? Suomen kansa melko lailla ignoorattiin täysin, nimimerkki Briekimchi totesi.

– Minä itse asiassa pidän laulusta. Paljon. Se ei ole mielestäni tylsä. Ja se, että kappale on radioystävällinen pop-kappale ei ole huono asia, se vain tarkoittaa sitä että Eurovision-laulukilpailu ei elä kuplassa, nimimerkki Denis kommentoi.

– Melko tarttuva kertosäe. Suomalaiset voivat olla ylpeitä kappaleesta. Tämä kappale ei välttämättä lopeta sitä kierrettä, että Suomi sijoittuu euroviisujen häntäpäähään, mutta se ei ole kappaleen syytä.

Sandhja liikuttui kuultuaan olevansa Suomen euroviisuedustaja.

Näin kappalevalintaa kritisoitiin:

– Saara Aallon pisteet ryöstettiin taas. Pidän Sandhjasta, mutta Saara oli paras vaihtoehto Suomelle!

– Vuoden 2016 euroviisut ovat torkkuviisut! Tämä on valinta tähän mennessä. Tämän vuoden kappaleet eivät ole läheskään niin hyviä kuin viime vuosina. Tämä vuosi väheksyy täysin viimevuotisia loistokkaita esityksiä. Useimmat kappaleet ovat todella heiveröisiä ja tylsiä, nimimerkki Alvin Sebetero kommentoi.

– Sandhja lauloi hienosti livenä, mutta kappale on kovin tavanomainen. Mikael Saari ollut ehdokkaani euroviisujen voittajaksi, jos hänet olisi valittu. nimimerkki Colin kommentoi.

– En voi uskoa, että suosikkini, Mikael, ryöstettiin taas. Uskon, että hän voisi saada Suomen paremmille sijoille, nimimerkki Nitzan kommentoi.

– Se on Suomi. Siksi tämä kappale soitti. Viime vuonna heillä oli hirveä laulu, siispä tämä on täysin normaalia heille.

Hadn't given Sing It All Away much attention in the lead up. Possible not qualifier from Finland👎 #Eurovision— Dan ケルシー (@mr_kelsey_) 28. helmikuuta 2016

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

– En pidä kappaleesta yhtään. Olin niin iloinen, kun Saara voitti puhelinäänestyksen, mutta se ei riittänyt, koska tuomaristo pilasi taas kaiken. En usko, että kappale voi menestyä, nimimerkki Peyton kommentoi.

– Suomi on juuttunut vuoteen 2002, nimimerkki MarioMario totesi.

– Luulen, ettei Suomi tahdo pärjätä euroviisuissa! Ainakaan tuomaristo ei sitä toivo, koska puhelinäänestyksessä valittiin mielestäni oikea voittaja. Saaran esitys oli illan paras! Hänen avullaan Suomella olisi saattanut olla mahdollisuus, nyt se todennäköisesti karsiintuu jo semifinaaleissa...sääli, nimimerkki Daniel kommentoi.

Sandhja edustaa Suomea euroviisuissa menevällä Sing It Away -kappaleella.

– Oh my god, suomalainen tuomaristo, mitä oikein ajattelitte? Calum Macleod päivitteli.

– Suomi on virallisesti maa, jossa on loistavia muusikkoja, mutta huono yleinen maku, nimimerkki Colin totesi.

– En voi ymmärtää, miksi suomalaiset ihmiset aina tahtovat lähettää huonoimman kappaleen euroviisuihin. UMK:ssa oli uskomattomia kappaleita, mutta he kieltäytyivät lähettämästä niitä euroviisuihin. Säälittävää, nimimerkki Marie totesi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?