Euroviisut

Suosittu pop-laulaja diskattiin Ruotsin euroviisukarsinnasta – kuuntele itse syy

Julkaistu:

Ruotsalainen pop-laulaja Anna Book diskattiin Ruotsin euroviisukarsinnasta Melodifestivalenista, koska hänen kappaleellaan oli osallistuttu aiemmin Moldovan karsintaan.
Anna Bookin, 45, kisakappale Himmel för två edustaa varsin perinteistä euroviisulinjaa eli rakkaudesta kertovaa, vahvasti iskelmältä tuoksahtavaa tanssipoppia. Ruotsin tämänvuotiseksi euroviisuksi se ei kuitenkaan kelpaa. Kappale on nimittäin kilpaillut euroviisukarsinnassa aiemminkin, kertoo muun muassa Aftonbladet.

Kappale on esitetty jo vuonna 2014 Moldovan euroviisukarsinnassa – tosin eri nimellä ja sanoilla. Felicia Dunaf esitti viisun nimellä Taking Care Of A Broken Heart, mutta putosi karsinnoissa eikä päässyt kansainvälisille areenoille.

Kertaalleen kilpailleena kappale rikkoo Melodifestivalenin sääntöjä, joiden mukaan kilpailukappaleita ei saa olla julkaistu tai esitetty aiemmin. Näin ollen Book päätettiin diskata kisasta. Aftonbladetin mukaan hän saa luvan esittää kappaleensa show’ssa, mutta ei osallistua itse kilpailuun.

Lauluntekijät kommentoivat Aftonbladetin mukaan, että he olivat tienneet kappaleensa lähettämisestä Moldovaan, mutta eivät sen esittämisestä karsinnassa. Anna Book ei ole kommentoinut diskaamista julkisuudessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Anna Book on tietysti täysin murtunut, ja niin olen minäkin, kommentoi tuottaja Christer Björkman.

Melodifestivalenin YouTubessa julkaiseman teaserin ja Felicia Dunafin musiikkivideon vertailusta selviää, että kyse todella on samasta tai ainakin äärimmäisen samanlaisesta kappaleesta. Alla olevilta videoilta voit kuunnella yhtäläisyydet.

Felicia Dunaf: Taking Care Of A Broken Heart (kertosäe alkaa kohdasta 0.52):Anna Book – Himmel för två

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt