Euroviisut

Tiedätkö kaiken tämän vuoden euroviisuista? Testaa tietosi viisuvisassa!

Julkaistu:

Tv-visa
Tee tv-visa viisujen tuloksia odotellessa! Kaikki maat liputtavat omiensa puolesta: Belgia menobiisinsä, Italia rakkausparodiansa ja australialaisetkin ovat nyt mukana. Mutta tiedätkö kaiken Eurovision laulukilpailusta tänä vuonna? Oikeat vastaukset jutun lopussa.
Eurovision Song Contest 2015 Etkot/Finaali/Jatkot, la 23.5. TV2 klo 21.45 alkaen

1. Mitä Pertti Kurikan Nimipäivien laulaja Kari Aalto halusi tehdä ensimmäisenä päästyään Wieniin?

a) Käydä suihkussa. (”I'm going to the showers.”)

b) Käydä oluella.(” I'm going to the beers.”)

c) Käydä tupakalla. (” I'm going to the cigarettes.”)


2. Miksi Australia on mukana tänä vuonna euroviisuissa, vaikka ei kuulu Eurooppaan?

a) Kova fanimaa sai erityisluvan osallistua tästä lähtien.

b) Australia kutsuttiin mukaan sen kunniaksi, että Eurovision laulukilpailu täyttää 60 vuotta.

c) Tänä vuonna kaikki maat saavat osallistua.


3. Ketkä saavat yleensä osallistua Eurovision laulukilpailuun?

a) Vain Euroopan yleisradiounionin aktiiviset jäsenmaat.

b) Vain eurooppalaiset maat.

c) Vain eurooppalaiset maat ja Euroopan rajamaat.

4. Millainen skandaali tapahtui Saksan viisukarsinnoissa?

a) Voittaja Andreas Kümmert luopui edustuspaikasta vedoten sanoihin ”olen vain pieni muusikko”.

b) Toiseksi tullut Ann Sophie paljasti, että Andreas Kümmertin laulu on törkeä kopio kansanlaulusta.

c) Voittaja ei selvinnyt suorassa lähetyksessä, koska puhelinlinjat tukkeutuivat ja esiintyjä raivostuivat.


5. Montako naislaulajaa on esittänyt solistina voimaviisun tänä vuonna?

a) Peräti kymmenen.

b) Peräti kolmetoista, huh.

c) Peräti seitsemäntoista!

6. Millä kahdella maalla oli tänä vuonna samanniminen kisakappale eli Warrior?

a) Georgialla ja Ranskalla.

b) Georgialla ja Belgialla.

c) Georgialla ja Maltalla.


7. Mitkä kolme elokuvaa olivat esikuvana Italian videolla?

a) Näkymätön rakkaus – Ghost, Paluu tulevaisuuteen ja Spider-Man – hämähäkkimies.

b) Ghostbusters, Spider-Man – hämähäkkimies ja Batman – paluu.

c) Dirty Dancing – kuuma tanssi, Paluu tulevaisuuteen ja Kadonneen aarteen metsästäjät.


8. Mitä Ruotsi teki esitykselle ennen Wieniä?

a) Solisti Måns Zelmerlövin piti pulskistua ennen Wienin-esitystä.

b) Kuvituksena olleen tikku-ukon piti pulskistua ennen esitystä.

c) Kuvituksena olleen tikku-ukon piti laihtua ennen esitystä.

9. Mikä pysäyttää musiikin keskellä Liettuan kappaletta This Time?

a) Kiihkeä steppaus.

b) Huima akrobatia.

c) Hellä suudelma.


10. Viron kappaleen sävelsi Stig Rästa, mutta milloin?

a) Juuri ennen Viron-karsintoja.

b) Monta vuotta sitten.

c) Viime vuoden kesällä.

11. Mitä tapahtui Albaniassa, kun maata oli valittu edustamaan Diell-balladi?

a) Kappale oli liian vaativa esittäjälleen, ja sitä piti muuttaa.

b) Kappale oli liian surullinen, eikä solisti pystynyt laulamaan sitä itkemättä, joten se piti vaihtaa.

c) Kappaleen tekijä vetäytyi projektista henkilökohtaisista syistä, ja laulu oli pakko vaihtaa.


12. Kuka voittaa euroviisut?

a) Suomi on henkinen voittaja.

b) Oi, nouse Suomi, näytit maailmalle, mitä punk on.

c) Suomen biisiä ei voi kukaan koskaan unohtaa.


Vastaukset: 1. c), 2. b), 3. a), 4. a), 5. c), 6. c), 7. a), 8. b), 9. c), 10. b), 11. c). 12. a), b) ja c).

Ota kantaa

Montako sait oikein?

1–4 9% 5–8 21% 9–11 32% Kaikki! 30% En yhtään 8%
Ääniä yhteensä 525

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt