Euroviisut

PKN sai semifinaaliin karut kaverit – näistä maista ei saada Suomelle edes lämmintä kättä

Julkaistu:

Euroviisut
Euroviisujen tilastoista voi nähdä, mistä maista Suomi on saanut ääniä vuosien 1975–2014 aikana. Pertti Kurikan Nimipäivät sai karsintaan Suomen kannalta viheliäisimmät maat.
Tilastotietoja euroviisuista on kerännyt escstats.com-verkkosivusto. Eniten pisteitä maamme edustajille on annettu etelänaapuristamme Virosta: keskimäärin 6,8 pistettä per viisut. Naapureista myös Ruotsi (4,3 pistettä) ja Norja (4,0) ovat olleet suomalaisille suotuisia. Hieman yllättäviä viisuystäviämme ovat olleet myös Andorra (5,4) ja Islanti (5,3).

Näistä maista vain Viro osallistui tiistai-iltana samaan karsintaan Suomen kanssa. Kun tarkastellaan tilastoa, voidaan nähdä, ettei Euroopan laitamilla pahemmin Suomea muisteta.

Jos lasketaan keskiarvo siitä, miten Suomea on viisuissa äänestetty. Suomi on saanut keskimäärin kaksi pistettä jokaisesta maasta.

Tänä vuonna Suomen kanssa samaan viisukarsintaan osallistuneista maista kuitenkin jopa kymmenessä Suomi on jäänyt tämän luvun alle. Toisin sanoen kyseessä on ollut erityisen epäotollinen maaperä pohjoiselle popille. Kun lasketaan keskiarvo semifinaaliin osallistuneiden maiden Suomelle jakamista pisteistä vuosien varrella, on luku vaatimaton 1,6.

Erityisesti Georgia on ollut Suomelle tyly. Heillä on ollut yhdeksän kertaa mahdollisuus antaa Suomelle pisteitä. Tuona aikana siniristilipulle on napsahtanut tasan yksi piste. Georgian Suomen-pisteiden keskiarvo on pyöristettynä 0,1. Eivätkä Serbia (0,4), Armenia (0,5) tai Albania (0,6) ole paljon parempia kavereita.


Suomi sen sijaan on ollut Georgialle sangen suopea. Etäiseen kolkkaan on syydetty noin 1,3 pistettä per viisukisa. Samoin Albaniaa Suomi on muistanut keskimäärin 1,8 pisteellä, Armeniaa 0,8 pisteellä ja Serbiaa jopa 3,9 pisteellä. Valitettavasti vastakaikua ei ole kuulunut.

Yllä olevalla videolla IS:n viisutoimittajat Matti Markkola ja Pauliina Leinonen ruotivat semifinaalia tuoreeltaan Wienin yössä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt