Euroviisut

Lordi innostui nähdessään Conchitan: "Eihän kukaan halua nähdä lavalla naapurin Reiskaa ruutupaidassaan"

Julkaistu:

Mr. Lordi Tomi Putaansuu tutustui euroviisukappaleisiin vasta finaalissa. Hän ei ollut tv-ruudun äärellä, kun Itävallan Conchita Wurst aloitti Rise Like a Phoenix -kappaleensa.
- Heti, kun kuulin kappaleen, ajattelin, että onpa kova biisi. Kun näin, että partainen muija laulaa, nauroin ilosta. Olin ihan varma, että tämä tulee voittamaan kappaleensa ja visuaalisen näyttävyytensä takia, Tomi Putaansuu kertoo.

Suomen viisuvoittajaa vuodelta 2006 ei häirinnyt parta.

- Se näytti hemmetin hyvännäköiseltä naiselta, vaikka sillä oli parta. Sitä paitsi parrakas nainen on sirkuksen klassinen friikki. Ihme, että jengi ottaa tämän niin vakavasti. Ei tässä mikään parta voittanut, vaikka olihan tuo toki aika statement.

Hän muistuttaa, että kaikki artistit haluavat erottautua.

- Eihän kukaan halua nähdä naapurin Reiskaa lavalla suomiverkkareissaan ja ruutupaidassaan. Tällä kaverilla oli helkkarin hauska gimmick, hän kehuu.

Putaansuu sai esityksen päätyttyä viestin rumpaliltaan.

- Siinä luki, että "Pornotähtiä ja parrakkaita naisia, mitä seuraavaksi: heviä vetäviä hirviöitä?", hän naureskelee.

Hän muistuttaa, että paikan päällä euroviisut ovat aina olleet suvaitsevaisuuden juhla.

- Tv-ruudun toisella puolen on sitten kaikenlaista katsojaa, jotka miettivät, onko tuo nyt homo, lesbo vai mikä se on. Ei euroviisuissa mietitä tuollaisia asioita, vaan esiintyjiä kohdellaan artisteina.

IS:n lukijoista osa tuomitsee Conchita Wurstin ääniä kalastelleena friikkinä, joka voitti vain siksi, että hänellä oli parta. Ex-kansanedustaja ja lääkäri Sirpa Asko-Seljavaara piti viisuvoittajaa puistattavana ilmestyksenä ja pohdiskeli, nähdäänkö seuraavaksi viisulavalla kehitysvammaisia tai synnynnäisistä epämuodostumista kärsiviä.

Putaansuu tuomitsee kriitikot.

- Ilmeisesti kovalevy on hirttänyt kiinni, kun ei osata suhtautua tähän. Oppikoulussa opetettiin, että naiselle ei kasva parta eikä se tietysti useimmiten kasvakaan. Ei tajuta sitten millään, miten tämä nyt näin voi olla, hän ihmettelee.

- Onko jengistä suurin osa sitten niin epävarmoja omasta seksuaalisuudestaan, että pitää arvostella toisten seksuaalisuutta ja pukeutumista? Mä en pukeudu mekkoon, mutta kyllä mäkin meikkaan ja käytän korkeampia korkoja kuin siskollasi tai äidilläsi! Kenen takapuolta se rapsuttaa, jos parrakas nainen voittaa!

Softengineä onnitteleva Putaansuu kehuu Suomen kappaletta ja valoshow'ta.

Hänellä on yksi neuvo nuorille pojille.

- Älkää antako kenenkään väsyttää teitä ja uskaltakaa sanoa ei! Me oltiin kaksi vuotta koko ajan menossa ja enemmän maskit päällä kuin ilman niitä, koska emme uskaltaneet sanoa ei. Muistakaa levätä välillä!

 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt