Euroviisut

Krista Siegfrids muistuttaa Lordia

Julkaistu:

Euroviisut
IS:n toimittaja Mika Seppänen uskoo Krista Siegfridsin pärjäävän euroviisuissa.
Olen valmis lyömään jo nyt tuntuvasta summasta vetoa, että Krista Siegfrids sijoittuu lauantaina euroviisujen finaalissa vähintään kymmenen parhaan joukkoon.

Miksikö? Siksi, että Krista ja Marry Me ovat kokonaisuutena miltei kaikin tavoin kuin toisinto seitsemän vuoden takaisesta Lordi-huumasta.

Suomalaisten euroviisuedustajien suurin puute on aina ollut selkeä sekä mieleen jäävä artisti-imago, tyyli ja kansainvälisyys. Poikkeuksena Lordissa nämä piirteet olivat mukana – ja niin ne täyttyvät nyt myös Kristassa.

Molemmat ovat tuotteita – nimenomaan äärimmäisen hyvässä mielessä. Lordilla oli hirviömaskit ja rytmikäs Hard Rock Hallelujah -yhteislauluosuus – Kristalla morsiuspuku, miljoonan dollarin hymy ja dingdong.

Molemmat provosoivat ihmisiä omalla tavallaan.

Kristan persoona ja artisti-imago kaikkine krumeluureineen ovat omalaatuisia poikkeuksia sekä suomalaisen musiikin että euroviisujen konteksteissa.

Nuori, suorasukainen ja itsevarma nainen kiinnittää huomion, ja kun sekä lavashow että tuoreen Ding Dong -albumin muukin biisimateriaali tukevat artisti-imagoa, on tuote ehjä ja kestää lähempääkin tarkastelua.

Joidenkin parjaama Marry Me -biisi on sitä paitsi kansainvälisestikin ajateltuna helposti omaksuttava ja hyväntuulisesti provosoiva popralli, joka on erittäin suuri huutomerkki tämänvuotisten, hajuttomien Euphoria-kopioviisujen keskellä.

Tuote Krista Siegfrids on siis erittäin hyvässä kunnossa. Ja koska Krista on osannut tehdä itsestään euroviisuissa numeron usein eri keinoin ja pitää myös kansainvälistä mediaa pikkusormensa ympärillä, äänestetään Marry Me -viisua todennäköisesti joka puolella Eurooppaa.

Eikä pidä yllättyä, vaikka hyvin tehty debyyttialbumikin saavuttaisi menestystä vanhalla mantereella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt