Euroviisut

Norja-skandaali paisuu: Venäjän viisutuomari erosi!

Julkaistu:

Venäjän euroviisujen ammattilaisraadin puheenjohtaja Filipp Kirkorov ilmoitti yllättäen jättävänsä tehtävänsä vain päivää ennen finaalia, jotta kukaan ei saisi aihetta epäillä venäläisraadin puolueettomuutta.

Kirkorovin asema kävi sietämättömäksi sen jälkeen, kun hän ryhtyi avoimesti kaveeraamaan useiden eri viisuedustajien kanssa.

- Minä ja kollegani ymmärrämme tietysti, että henkilökohtaiset sympatiat eivät vaikuta mitenkään silloin, kun ammattilainen antaa pisteitä kilpailijoille. Mutta en voi ottaa edes sitä pienintäkään riskiä, että Venäjän raadin puolueettomuutta epäillään. Siksi päätin erota raadin kokoonpanosta, Kirkorov kertoi Ria Novostille.

Näyttävimmin Kirkorov on viettänyt aikaansa Norjan ennakkosuosikin Aleksandr Rybakin kanssa.

Kirkorov jopa kutsui valkovenäläissyntyisen Rybakin kylään kotiinsa ja tarjoili tälle mustaa kaviaaria snapsien kera.

Vierailusta julkaistiin laaja reportaasi kuvineen venäläisessä Life.ru-lehdessä, jonka jälkeen esimerkiksi Ruotsin edustajat ilmaisivat tyrmistyksensä Kirkorovin käytöksestä.

Mutta on Kirkorovilla muitakin läheisiä tuttuja kilpailijoissa.

- Minulla on esimerkiksi Sakis Rouvasin, Kreikan edustajan kanssa monivuotinen ystävyyssuhde, Kirkorov selvitti.

On todennäköistä, että Kirkorovin eron takana on useiden eri euroviisumaiden painostus, sillä hänen aktiivinen lobbausroolinsa on herättänyt kulisseissa laajaa paheksuntaa.

Ria Novostin mukaan Kirkorov ei kuitenkaan jätä euroviisuja täysin, vaan hän ryhtyy Venäjän viisulähetyksen kommentaattoriksi. Myös tama ratkaisu on omiaan herättämään kritiikkiä, sillä kommenteillaan hän tulee vaikuttaneeksi paljon venäläisäänestäjien mielipiteisiin.