Euroviisut

Kommentaattorit onnistuivat hyvin

Julkaistu:

- Pitäkää minulle peukkuja pystyssä, pyysi Ellen Jokikunnas IS:ltä juuri ennen kuin hänen elämänsä ensimmäinen euroviisukommentaattorin pesti oli alkamassa.

Ellenin tsemppipyyntö oli turha, sillä hän ja Heikki Paasonen suoriutuivat tehtävästään erinomaisesti. Heidän kommentointinsa oli hauskaa, eikä kumpikaan päästänyt suustaan sammakoita. Juontajakaksikon seurana oli Asko Murtomäki, jonka viisuasiantuntemus täydensi kepeää sanailua.

Ellen ei etsinyt mallia ensimmäiseen viisukommentointiinsa edellisvuosien euroviisuista.

- En ole katsellut vanhoja viisuja uudestaan. Minut on palkattu tähän tehtävään minuna - ei Ylen selostajana. Sitä saa, mitä tilaa - hyvässä ja pahassa, Ellen kertoi IS:lle tiistaina.

Ellenin mainitsemaan pahaa saattoi tarkoittaa pientä naljailua, jota hän harrasti muutaman kilpailijan kohdalla. Tanskan drag-artistia hän ei pitänyt muiden näkemiensä drag-esiintyjien tasoisena.

Norjan esityskään ei tehnyt Elleniin suurta vaikutusta.

- Finaalissa nähdään varmasti yksi Thomas G:sonin säveltämä kappale, sillä Norjan lisäksi hän on säveltänyt myös suoraan finaaliin menneen Espanjan kappaleen, Heikki Paasonen kertoi katsojille.

- Toivottavasti siihen on panostettu edes vähän enemmän, Ellen piikitteli Norjan esitystä.

Vaikka juontajat eivät kehuneetkaan kaikkia esityksiä, pysyi arvostelukin hyvän maun rajoissa.