Euroviisut

Dima Bilan uskoi voittoonsa

Julkaistu: , Päivitetty:

Venäjän Dima Bilan tuli euroviisuihin voittajan asenteella ja lunasti lupauksensa.

Voittajan lehdistötilaisuudessa Bilan jakoi kiitoksia kaikille äänestäjilleen, järjestäjille sekä tiimilleen stradivarius-viulisti Edvin Martonille ja taitoluistelija Evgeni Plushenkolle.

- He eivät aina hymyilleet, sillä tämä oli rankka matka. Me kuitenkin uskoimme toisiimme ja voittoomme, Bilan suitsutti.

Osansa hehkutuksesta sai myös Believe-biisin tuottanut Timbaland.Bilanilta tiedusteltiin hänen tulevaisuudensuunnitelmiaan. Miehellä on selvä tähtäin päästä maailmantähdeksi.

- Olen jo julkaissut albumini englanniksi ja espanjaksi.

Taustalla luistellut Evgeni Plushenko sai Bilania kovemmat taputukset lehdistökeskuksessa Venäjän esityksen aikana. Moninkertaiselta olympiavoittajalta kysyttiin, suostuisiko hän laulamaan yhdessä Bilanin kanssa.

- Olen luistelija enkä laulaja, Plushenko kuittasi.

Teräsbetoni kaatui ratsailta saappaat jalassa. Vaikka Suomi jäikin vasta neljänneksi viimeiseksi, itse finaalipaikkakin on saavutus.

Mutta minne jäivät ennakkoon jo varmat äänet Saksasta, Espanjasta ja Serbiasta? Kaikki maat uumoilivat varmoja pisteitä Suomelle, mutta silti yksikään ei niitä antanut. Ruotsi ja Norjakin jättivät Suomen vähäisille pisteille: Ruotsilta naapurimaalle herui seitsemän, hevimaana tunnetulta Norjalta vain neljä.

Viime vuonna Hanna Pakariselle seitsemän pistettä lahjoittaneella Andorralla on ilmeisesti samanlainen musiikkimaku Suomen kanssa, sillä pikkuvaltio antoi myös tänä vuonna pisteitä Suomelle. Teräsbetoni sai andorralaisilta neljä pistettä.