Euroviisut

Viisuhäirikkö Jimmy Jump: Perheeni häpeää minua

Julkaistu:

Espanjan viisuesityksen pilannut Jimmy Jump ei halunnut pelästyttää espanjalaislaulaja Daniel Digesiä tempauksellaan, kertoo norjalainen VG-lehti.

- Pelästyttäminen ei ollut tarkoitukseni. Kyse oli hypystä vapaudelle ja siitä, että ihmiset tulisivat iloisiksi, hän selittää lehdelle.

Jimmy Jump -nimellä tunnettu Jaume Marquet Cot ehti tanssia Digesin edessä 20 sekuntia ennen kuin turvamiehet tulivat häätämään hänet lavalta. Hänen tempauksensa näki 125 miljoonaa katsojaa.

Jimmy Jump osti lipun tapahtumaan ja joutui vaihtamaan paikkaansa useita kertoja, että pääsi lähemmäksi lavaa.

- Pääsin ylös kameraramppia pitkin, hän kertoo.

Hän joutui maksamaan lähes 2000 euron sakot.

- Pääsin kaikkien lehtien etusivulle. Euroviisut oli ensimmäinen kulttuurinen hyppyni. Nyt olen myös popin kuningas, jalkapallo- ja formulakisoja aiemmin häirinnyt Jump iloitsee.

Hän vietti putkayönsä Oslossa omien sanojensa mukaan tanssien sellissään koko yön.

Jumpin piti alun perin mennä turmelemaan kisat jo viime vuonna Moskovassa, mutta hänellä ei ollut varaa lentolippuun. Norjaan hänet sponsoroi miehen "manageri".

- En olisi selvinnyt tästä ilman häntä. Olen nyt rahaton enkä tiedä, miten maksan sakot poliisille. Olen luvannut, että voin maksaa vähitellen kuukausi kerrallaan.

Jumpin perhe ei ymmärrä mustan lampaansa tekemisiä, vaan häpeää Jumpia.

- En pidä siitä. Olen vapaa tekemään, mitä haluan, ja aion jatkaa niin vielä viisi vuotta. Sen jälkeen jään ehkä eläkkeelle.