Euroviisut

Viisuehdokas Crumbland ramppaa Intiassa

Julkaistu:

Suomen tulevien euroviisukarsintojen mustaksi hevoseksi povattu Crumbland on äänittänyt kilpailukappaleensa tällä viikolla. Saa nähdä, miten rockväki innostuu karsintojen rajuinta rockia esittävästä yhtyeestä.

- Kilpailukappale on hyvin dynaaminen. Sen verran kovasta biisistä on kyse, että voi käydä niinkin, että voitamme. Vähintäänkin voitto liippaa läheltä, mutta se ei pelota. Hoidamme kyllä homman, jos voitto tulee, laulusolisti Jontte Genberg tuumii.

Laulajan yksitoista vuotta sitten perustaman bändin juuret ovat Yhdysvaltain länsirannikolta kummunneessa grungessa.

- Musiikkimme on hyvin tunnepitoista vihaisten nuorten miesten rokkia.

Nelikko päätti myöntyä kutsuun, kun YLE ehdotti viisuehdokkuutta.

- Kävimme kovia keskusteluja - sen vuorokauden ajan, joka meillä oli aikaa asian päättämiseen. Uskallamme lähteä euroviisuihin, koska emme pelkää rockuskottavuutemme puolesta. Tiedämme olevamme sen verran kova bändi, ettei uskottavuutemme murene mihinkään. Sen huomaa, kun näkee meidät vetämässä viisuamme.

Crumblandin esikoisalbumi Should I Tell You julkaistiin kesällä. Helsinkiläisnelikko on keikkaillut reilun vuoden sisällä kahdesti Intiassa, joka on edelleen varsin epätavallinen esiintymispaikka kansainvälisille artisteille. Crumbland esiintyi paikallisen Campus Rock Idol -kisan semifinaalissa näyttämässä mallia siitä, miten hommat hoidetaan Intian ulkopuolella.

- Ensimmäisen kerran vietimme Intiassa pari viikkoa ja silloin ehdimme pitää keikkojen välillä myös vapaata. Toisella kerralla olimme siellä vajaan viikon.

Kansainvälisiä suosikkiyhtyeitä Kornia ja Painiä aiemmin tänä vuonna lämmitelleen Crumblandin voi katsastaa keskiviikkona 12. joulukuuta Tavastialla, jossa vahvana livebändinä tunnettu poppoo antaa esimakua tulevasta kisakunnostaan.