Saksalaislegenda sekoili törkyviestillään WhatsAppissa – potkuissa ei kauaa kestänyt

Jens Lehmann sai kenkää.

Jens Lehmann lähetti törkeän WhatsApp-viestin.

6.5.2021 10:53

Jalkapallolegenda Jens Lehmann on saanut potkut WhatsApp-sekoilunsa vuoksi, uutisoivat muun muassa saksalainen Bild ja brittilehti The Guardian.

Lehmann, 51, toimi neuvonantajana ja johtokunnan jäsenenä Bundesliigassa pelaavassa Hertha Berlinissä.

Omalla maalivahdin urallaan Lehmann edusti useita huippuseuroja, kuten Borussia Dortmundia ja Arsenalia voittaen esimerkiksi Englannin kentillä Valioliigan ja FA Cupin. Saksan maajoukkueessa hän pelasi 61 ottelua.

Kohu sai alkunsa, kun toinen entinen Saksan maajoukkueen ja Bundesliigan pelaaja, Dennis Aogo, kertoi Instagramissa Lehmannilta saamastaan viestistä.

Aogo, 34, toimii nykyisin Sky Sportsin asiantuntijana. Hän oli työn touhussa myös tiistai-iltana, kun pelattiin Mestarien liigan välieräottelu Manchester Cityn ja PSG:n välillä. Jossain vaiheessa iltaa hän oli saanut Lehmannilta kummallisen viestin:

– Onko Dennis teidän kiintiömustanne, Lehmann kyseli viestissä, joka kaikesta päätellen oli tarkoitettu jollekin muulle henkilölle kuin Dennis Aogolle itselleen.

– Wow, oletko tosissasi? Tuo viesti ei varmaankaan ollut tarkoitettu minulle, 12 maaottelua Saksan paidassa pelannut Aogo oli vastannut.

Dennis Aogo pelasi Bundesliigaa Stuttgartissa 2017–2019.

Lehmann pyyteli viestiään anteeksi Twitterissä keskiviikkona.

– Kännykästäni lähtenyt yksityisviesti sai aikaan käsityksen, jota olen pyytänyt anteeksi Dennisiltä. Entisenä maajoukkuepelaajana hän on erittäin asiantunteva, hyvä esiintyjä ja hän nostaa Skyn katsojalukuja, Lehmann twiittasi.

Lehmann edusti Herthan johtokunnassa Tennor Holding -yhtiötä, joka omistaa osan seurasta. Yhtiö päätti hänen erottamisestaan.

– Tuollaiset lausunnot eivät edusta millään tavalla Herthan arvoja. Otamme etäisyyttä kaikkiin rasismin muotoihin ja olemme tyytyväisiä Tennor Holdingin tekemään päätökseen, kommentoi Herthan puheenjohtaja Werner Gegenbauer Lehmannin potkuja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?