Ökyjoukkueiden Superliiga mureni heti kättelyssä – brittiseurat lipesivät rivistä - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

Ökyjoukkueiden Superliiga mureni heti kättelyssä – brittiseurat lipesivät rivistä

Brittiseurat vetäytyivät 48 tuntia projektin julkistuksen jälkeen.

Jalkapallofanit osoittivat mieltään seurojen superliigasuunnitelmia vastaan Lontoossa ennen Chelsean ja Brightonin välistä ottelua.­

20.4. 22:13 | Päivitetty 21.4. 3:45

Eurooppalaista jalkapalloa viime päivät kuohuttaneen Superliigan rivit rakoilevat.

Sunnuntaina 12 Euroopan jättiseuraa ilmoitti uuden liigan perustamisesta. Niiden joukossa oli kuusi Englannin Valioliigan seuraa: Arsenal, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea ja Tottenham.

Tiistai-iltana kaikki kuusi brittiseuraa ilmoittivat vetäytyvänsä Superliigasta.

– Vallitsevat olosuhteet huomioiden harkitsemme sopivia askeleita projektin uudelleen muotoilemiseksi, Superliiga lausui tiedotteessa.

Maailman jalkapalloliitto Fifa, Euroopan jalkapalloliitto Uefa ja ympäri Eurooppaa eri maiden jalkapalloliitot ovat tuominneet Superliiga-suunnitelmat.

Myös Britannian pääministeri Boris Johnson puuttui tiistaina tilanteeseen.

Hän oli BBC:n mukaan tavannut Englannin liiton, seurojen ja fanien edustajia. Sen jälkeen maan hallitus ilmoitti, että se tekee ”kaikki tarvittavat toimet”, mukaan lukien mahdolliset lainsäädännölliset toimet, varmistaakseen superliigan torppaamisen.

Tiistaina muun muassa Chelsean kotistadionin Stamford Bridgen edustalla nähtiin laajoja mielenosoituksia, joissa fanit ottivat kantaa superliigaa vastaan.

Kriitikkojen joukkoon liittyi tiistaina vahvasti myös Manchester Cityn valmentaja Pep Guardiola, vaikka City kuuluikin superliigan perustajaseuroihin.

– Se ei ole urheilua, kun vaivalla ja palkinnolla ei ole suhdetta toisiinsa. Se ei ole urheilua, jos menestys on jo taattu. Se ei ole urheilua, jos tappiolla ei ole mitään väliä, Guardiola luetteli lehdistötilaisuudessa.

Juttua päivitetty 21.4. kello 2.45: Lisätty tiedot brittiseurojen vetäytymisilmoituksista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?