Jalkapalloa mullistava suunnitelma järkyttää – Ander Herreralta tunteikas vuodatus: ”Unelmani ovat murskana” - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

Jalkapalloa mullistava suunnitelma järkyttää – Ander Herreralta tunteikas vuodatus: ”Unelmani ovat murskana”

Suunnitteilla oleva Euroopan Superliiga herättää tunteita – myös huippupelaajissa.

Ander Herrera sunnuntaina Ranskan liigan ottelussa St. Etienneä vastaan.­

20.4. 14:30

Eurooppalainen seurajoukkuejalkapallo on isojen mullistusten äärellä. Kaksitoista suurseuraa ilmoittivat sunnuntaina sopineensa uuden Euroopan Superliigan perustamisesta.

Liigaa ovat perustamassa AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid ja Tottenham Hotspur. Tiedotteessa kerrottiin, että seurat odottavat vielä kolmen muun joukkueen liittymistä liigan avauskaudelle.

Qatarilaisomistuksessa olevan ranskalaisen PSG:n keskikenttäpelaaja Ander Herrera julkaisi maanantaina Twitter-tilillään tunteikkaan kirjoituksen suunnitelmiin liittyen. Pariisilaisseura ei ainakaan toistaiseksi ole mukana jättiseurojen sarjassa, minkä on epäilty liittyvän sen qatarilaisomistukseen ja omistajien intresseihin liittyen Uefan kilpailuihin ja Fifan MM-turnaukseen, jonka Qatar järjestää 2022.

Herrera, 31, kertoi rakastuneensa jalkapalloon – unelmaan, jossa parhaat kilpailevat keskenään.

– Jos tämä Euroopan Superliiga toteutuu, unelmani ovat murskana. Niin on myös pienempien joukkueiden fanien, jotka eivät enää näe oman seuransa pelaajia kilpailemassa parhaita vastaan voitosta. Rakastan jalkapalloa, enkä voi olla hiljaa tästä, hän kirjoitti.

Superliigan suunnitelmien taustalla on ennen kaikkea raha. Euroopan suurseurat eivät ole tyytyväisiä Uefan hallinnoiman Mestarien liigan rahanjakoon, jossa osuutensa saavat myös pienemmät seurat.

– Uskon Mestarien liigan kehittämiseen, mutta se ei tarkoita sitä, että rikkaat varastavat jotain, minkä ihmiset ovat luoneet – joka on tämän planeetan kaunein urheilulaji, Herrera vuodatti.

Herrera ei ole suinkaan ainoa mullistavaa suunnitelmaa arvostellut huippupelaaja. Liverpoolissa Mestarien liigan voittoa juhlinut kroatialaistoppari Dejan Lovren asetteli sanansa rahtusen espanjalaiskollegaansa jykevämmin.

– Jalkapallo on lähitulevaisuudessa romahtamisen partaalla. Kukaan ei ajattele isompaa kuvaa, vaan pelkkää taloudellista puolta, hän twiittasi ja lisäsi uskovansa, että ”kelju tilanne saadaan ratkaistua”.

Uusi Superliiga pyritään aloittamaan ”mahdollisimman pian”. Joukkueet jatkaisivat kansallisissa sarjoissaan, mutta uusi turnaus korvaisi Mestarien liigan.

Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin puolestaan kritisoi maanantaina voimakkaasti suunnitelmia Superliigasta. Hänen mukaansa suunnitelmien taustalla on ahneus.

Ceferin varoitti, että Superliigassa olevilta pelaajilta kielletään mahdollisuus edustaa maajoukkueitaan, joten he eivät voisi olla mukana EM- ja MM-lopputurnauksissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?