Jesper Möller jyrähti Superliigasta - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

Kova uhkaus: Manchester City, Chelsea ja Real Madrid heitetään ulos Mestarien liigasta – pelaajat saavat lähteä ilmaiseksi

Euroopan jalkapalloliiton Uefan hallituksen jäsen Jesper Möller uhkaa kapinallisen Superliigan perustaneita seuroja äärimmäisillä toimilla.

Chelsean, Real Madridin ja Manchester Cityn tie Mestarien liigassa saattaa päättyä äkillisesti.­

20.4. 10:44

Euroopan jalkapallo on ennennäkemättömän kriisin keskellä.

Kaksitoista maanosan suurimpiin kuuluvaa seuraa ilmoitti sunnuntaina aikovansa perustaa oman kilpailunsa Superliigan, joka käytännössä tuhoaisi Uefan Mestarien liigan.

Uefa on ryhtynyt vastaiskuun ja järjestön hallitus pitää perjantaina hätäkokouksen, jossa on luvassa äärimmäisen kovia päätöksiä.

Tanskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Jesper Möller on yksi Uefan hallituksen jäsenistä. Hän kertoi maansa yleisradioyhtiölle DR:lle odottavansa, että 12 kapinallisseuraa suljetaan ulos Uefan kilpailuista.

Tämä tarkoittaisi sitä, että kolme neljästä tämän kauden Mestarien liigan välieräjoukkueesta Manchester City, Chelsea ja Real Madrid heitettäisiin ulos maailman arvostetuimmasta seurajoukkuekilpailusta juuri ennen sen huipentumaa.

– Seurat lentävät pihalle ja uskon, että tämä tapahtuu perjantaina. Sitten täytyy katsoa, miten Mestarien liiga pelataan loppuun, Möller sanoi.

Lisäksi Euroopan liigan neljästä välieräseurasta ulos lentäisi kaksi: Manchester United ja Arsenal.

Superliigan seuroja on uhattu myös sillä, että niiden pelaajat eivät jatkossa enää saisi osallistua EM- ja MM-kilpailuihin. Möller ei halunnut DR:n haastattelussa ottaa asiaan kantaa, mutta väläytti toista asetta.

– Mielestäni pelaajat vapautuvat sopimuksistaan automaattisesti silloin, jos seurat päättävät häipyä (Uefan kilpailuista). Sen jälkeen pelaajat ovat vapaita valitsemaan itselleen uuden seuran, joka uskoo solidaarisuuteen ja yhteisöllisyyteen: meidän sarjapyramidiimme, Möller sanoi.

12 kapinallista

Superliigan perustajia ovat seuraavat 12 seuraa: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ja Tottenham (Englanti), AC Milan, Juventus ja Inter (Italia), Atletico Madrid, FC Barcelona ja Real Madrid (Espanja).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?