Video: Tämä mies teki enemmän maaleja Napolille kuin Maradona – jalkapallotähti aiheutti kaaoksen ruotsalaisella lentokentällä - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

Video: Tämä mies teki enemmän maaleja Napolille kuin Maradona – jalkapallotähti aiheutti kaaoksen ruotsalaisella lentokentällä

Poliisi ei tiennyt, että jalkapallotähti Marek Hamsik on saapumassa Göteborgiin. Fanit tiesivät, ja koronarajoitukset unohtuivat tyystin.

Marek Hamsik juhli Slovakian voittoa Unkarista jalkapallon vuoden 2020 EM-kisojen karsintaottelun jälkeen.­

8.3. 20:34

Oli sekin melkoinen näky, varsinkin näinä aikoina. Lähes sata miestä norkoili myöhään sunnuntai-iltana pienellä Landvetterin lentokentällä Ruotsin Göteborgin lähettyvillä. Turvaväleistä ei tietoakaan, läheskään kaikilla ei edes maskia naamalla.

Hieman iltayhdentoista jälkeen myös laulu- ja tanssikielto unohtui, kun slovakialainen jalkapalloilija Marek Hamsik asteli odotusaulaan.

– Olé olé olé ooolééé kaikui epävireisenä, ja saman tien ensimmäiset, maskittomat, IFK Göteborgin kannattajat syöksyivät kaulailemaan Allsvenskan-seuran uutta vahvistusta.

Ruotsalaislehti Aftonbladet oli paikalla ja julkaisi nettivisuillaan videoita, jotka ovat ymmärrettävästi herättäneet huolta Ruotsissa, jota korona on runnellut paljon kovemmin kuin Suomea.

Ruotsin poliisin läntisen alueen tiedottaja Fredrik Svedemyr myönsi viranomaisten epäonnistuneen.

– Meidät yllätettiin housut kintuissa. Emme tienneet tällaisesta tapahtumasta etukäteen, Svedemyr sanoi Aftonbladetille.

– Ei ole ehkä paras idea, että tuollainen joukko kokoontuu noin pieneen tilaan, tämä jatkoi.

Svedemyrin mukaan paikalla oli ollut kaksi poliisia.

– Paikalla olleiden poliisien piti toimia parhaan kykynsä mukaan. Poliisien ja kannattajien välillä käytiin jatkuvaa keskustelua. Kun jalkapalloilija tuli ulos, poliiseilla ei ollut enää mahdollisuuksia pidätellä ihmisiä. Myös hän (Hamsik) halusi tavata ja tervehtiä faneja.

Myös IFK Göteborgin kannattajaryhmä Änglarna julkaisi videon lentokentältä. Hamsik saapuu tuloaulaan oheisen videon kohdassa 26 minuuttia.

Hamsik, 33, on pelannut kaksi edellistä kautta Kiinan liigan Dalian Pro -joukkueessa. Jalkapallomaailman huipulle hän nousi näitä edeltäneiden kahdentoista kauden aikana Italian Serie A:n huippuseurassa Napolissa ja Slovakian maajoukkueessa.

Vuonna 2019 Hamsikista tuli 121 osumallaan Napolin historian eniten maaleja tehnyt pelaaja. Hän ohitti listalla itsensä Diego Maradonan, joka osui Napolille 115 kertaa – tosin Maradona pelasi vaaleansinipaidoissa puolet vähemmän otteluita. Sittemmin Dries Mertens (131 maalia) on ohittanut Hamsikin.

Hamsik johdatti Slovakian MM-kilpailuissa 2010 ja EM-kisoissa 2016 kuudentoista parhaan joukkoon. Ja nyt hän on saapunut IFK Göteborgiin, yhteen Ruotsin suurseuroista.

Aftonbladetin mukaan Hamsik käy maanantaina lääkärintarkastuksessa ja mahdollisesti harjoittelee myöhemmin maanantaina joukkueen kanssa. Lehden tietojen mukaan tähden palkka Ruotsissa on melko maltillinen: noin 100 000 kruunua eli noin 10 000 euroa kuukaudessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?