Video: Saksalaistähtien aloittama kampanja vetää hiljaiseksi – syy aloitteen takana on karmea - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

Video: Saksalaistähtien aloittama kampanja vetää hiljaiseksi – syy aloitteen takana on karmea

Saksalaispelaajat aloittivat sykähdyttävän kampanjan.

Real Madridin Toni Kroos on yksi videolla esiintyvistä pelaajista. Kroos on voittanut muun muassa Mestarien liigan Bayern Münchenin paidassa sekä MM-kultaa 2014.­

2.3. 21:55

Saksalaiset jalkapallotähdet ottavat vahvasti kantaa sosiaalisessa mediassa tapahtuvaa kiusaamista ja vihapuhetta vastaan.

Samalla useat pelaajat paljastivat, millaisia viestejä heille on sosiaalisessa mediassa lähetetty.

– Mielipiteet ovat ok, mutta viha ei ole mielipide, sanoo Real Madridin tähtipelaaja ja jalkapallon maailmanmestari Toni Kroos.

– Nettikiusaaminen ei ole mitätön rikos, tiivistää maalivahti Ron-Robert Ziele.

Saksan Sky Sportsin Twitterissä julkaisemalla videolla pelaajat lukivat saamiaan viestejä, joiden sisältö oli karmeaa kuultavaa.

– Toivon, että luet tämän ja toivon, että loukkaannut niin vakavasti, ettet pelaa enää koskaan.

– Toivon, että kuolet, v***n afrikkalainen. Senkin idiootti.

– Aion löytää sinut ja katkaista jalkasi, jotta et koskaan enää pelaa jalkapalloa.

– Toivottavasti kuolet helvetissä.

Videon lopuksi muistutetaan, että jokaisen ruudun takana on oikea ihminen.

Saksan Sky Sports kertoo, että video on osa UniteAgainstHate-kampanjaa eli vapaasti suomennettuna ”yhdistetään voimamme vihaa vastaan”.

Videota on jaettu sosiaalisessa mediassa laajasti etenkin Saksassa. Siihen ovat ottaneet kantaa esimerkiksi suuri osa Bundesliigan seuroista, fanit sekä toimittajat.

– Ei ole salaisuus, että ammattilaispelaajat saavat vihaviestejä sosiaalisessa mediassa päivittäin. Nyt pelaajat ovat tehneet yhteenvedon järkyttävistä esimerkeistä, ja lopputulos vetää mielemme synkäksi, kirjoittaa saksalainen Fums Magazin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?