Vakavasti loukkaantunut Ilenia, 19, oli koomassa yhdeksän kuukautta – heräsi pian saatuaan jalkapallolegenda Francesco Tottin tsemppiviestin - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

Ilenia, 19, oli koomassa yhdeksän kuukautta – heräsi pian saatuaan idoliltaan Francesco Tottilta tsemppiviestin

Francesco Totti myös vieraili sairaalassa Ilenia Matillin luona.

Jalkapallolegenda Francesco Totti (vas.) vieraili roomalaisessa sairaalassa 19-vuotiaan Ilenia Matillin luona.

29.9.2020 20:45

Italialainen Ilenia Matilli joutui joulukuussa 2019 vakavaan autokolariin. Hänen ystävänsä menehtyi, ja 19-vuotias Matilli sai vakavia vammoja, joiden vuoksi häntä pidettiin koomassa peräti yhdeksän kuukautta.

Matillin vanhemmat kertovat, että heidän tyttärensä taistelussa ja heräämisessä koomasta merkittävä rooli on ollut lääkäreiden lisäksi AS Roman legendaarisella jalkapalloilijalla Francesco Tottilla.

Ilenia Matillin tarinasta uutisoivat muun muassa ruotsalaislehti Aftonbladet sekä italiankielinen Sky Sport.

Matillin vanhemmat soittivat tyttärelleen usein AS Roman kannatuslauluja, sillä hän on joukkueen sekä Tottin suuri fani. Kun 44-vuotias Totti kuuli nuoren naisen kohtalosta, hän lähetti tälle videoviestin.

– Hei Ilenia! Olen Francesco Totti, halusin tervehtiä sinua, paljon tsemppiä, ole hyvä äläkä anna periksi, Totti sanoi Sky Sportin mukaan videolla, jonka myös Ilenia itse jakoi myöhemmin Instagramissa.

Pian viestin saamisen jälkeen Matilli heräsi koomasta.

– Äänesi yhdistettynä intohimoon, joka Ilenialla on aina ollut AS Romaa kohtaan, auttoi häntä heräämisessä. Hänen silmänsä ovat täynnä valoa ja iloa, sanoivat Matillin tunteikkaat vanhemmat Aftonbladetin mukaan pyytäen jalkapallolegendan vierailulle sairaalaan.

Totti tarttui pyyntöön oitis.

– Jos olisin tiennyt tästä aiemmin, olisin voinut tehdä enemmänkin. Oli jännittävää tavata Ilenia. Kun hän pääsee sairaalasta, näemme toisemme jälleen, Totti kertoi tapaamisen jälkeen.

Francesco Totti (vas.) iloitsi Ilenia Matillin tapaamisesta ja toivotti hänelle voimia toipumiseen vakavasta auto-onnettomuudesta.

Sky Sport kirjoittaa lääkäri Luca Paduan johtaman tiimin olevan luottavainen, että Matilli toipuu, mutta edessä oleva tie on vielä kivinen.

Tottin viestillä ja AS Roman laulujen soittamisella on todellakin saattanut olla vaikutusta toipumiseen, lääkärit uskovat.

– Tunteet ovat tärkeitä yhteyksiä. Ilenian kohdalla olemme toteuttaneet tarkkaa protokollaa, joka yhdistää lääkehoidon ja aistituntemukset.

Francesco Totti edusti AS Romaa koko ammattilaisuransa, 1992–2017. Hän johdatti joukkueensa Italian mestariksi keväällä 2001.

Hyökkääjänä tai keskikentällä pelannut seuraikoni on AS Roman historian eniten virallisia otteluita pelannut ja eniten maaleja tehnyt pelaaja.

Italian maajoukkueessa Totti oli voittamassa MM-kultaa 2006 ja EM-hopeaa 2000.

Roma-ikoni hyvästeli pelikentät keväällä 2017.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?