Kuohuttava käänne jalkapallon rasismikohussa – Neymarin väitetään syyllistyneen törkeään homofobiseen ilmaukseen - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

Kuohuttava käänne jalkapallon rasismikohussa – Neymarin väitetään syyllistyneen törkeään homofobiseen ilmaukseen

PSG:n ja Marseillen sunnuntai-illan ottelussa nähty torikokous on aiheuttanut melkoisen jälkipyykin.

Neymar (oik.) ja Alvaro González joutuivat tukkanuottasille sunnuntaina.­

16.9. 16:27

Kuohunta brasilialaisen jalkapalloilijan Neymarin ympärillä ei ota laantuakseen. Saaga sai alkunsa sunnuntaina hänen edustamansa PSG:n ja Marseillen välisessä Ranskan liigan kamppailussa .

Pelaajien tunteet kuohahtivat käsikähmäksi ottelun loppuhetkillä, minkä seurauksena peräti viisi pelaaja sai punaisen kortin. Peitsien heiluttelu sai Neymarin mukaan alkunsa hänelle osoitetuista rasistisista solvauksista.

Uusimpien lehtiväitteiden mukaan Neymar ei ollut itsekään puhdas pulmunen kuumaksi äityneessä ottelussa. Sosiaalisessa mediassa leviävässä, espanjalaiskanavan tv-lähetyksestä leikatussa videossa on viitteitä siitä, että brasilialainen olisi haukkunut vastustajan puolustajaa Alvaro Gonzálezia homofobisesti.

Neymar osoittaa videolla 28-vuotiasta topparia ottelun 37. minuutilla ja väitetysti haukkuu tätä espanjankielisellä herjauksella puto maricon, joka tarkoittaa vapaasti suomennettuna helvetin hinttiä.

Tähtihyökkääjän homofobista avautumista ei ole pystytty todistamaan aukottomasti, sillä espanjankieliset selostajat kommentoivat kenttätapahtumia samanaikaisesti.

Neymar on itse väittänyt juuri Gonzálezin soimanneen häntä rasistisesti ottelun lopussa. Hän väitti Twitter-päivityksessään, että espanjalaistoppari olisi kutsunut häntä ”apinahuoranpenikaksi”.

Sekä Neymaria että Gonzálezia voi odottaa pahimmillaan jopa kymmenen ottelun pelikiellot, mikäli heidät todetaan syyllisiksi väitettyihin törkeyksiin.

Ranskan liiga ei ole vielä tiedottanut riitapukareiden mahdollisista sanktioista.

Kumpikaan pelaaja ei ole myöskään vielä kommentoinut julkisesti Neymarin väitettyjä, verbaalisia väärinkäytöksiä.

28-vuotias brasilialaistaituri sen sijaan hyökkäsi ottelun jälkeen raivokkaasti Gonzálezia kohtaan Twitter-tilillään heti ottelun päätyttyä.

– Ainoa asia, mitä kadun, on etten lyönyt sitä idioottia naamaan, hän latasi.

– Rasismille ei ole sijaa. Puhdas ura, monta joukkuekaveria ja ystävää päivittäin. Joskus pitää oppia, miten hävitään ja hyväksytään tappio kentällä. Upeat kolme pistettä tänään, González vastasi PSG:n kokemaan, kirvelevään 0–1-tappioon viitaten.

PSG:n alkukausi on ollut katastrofaalinen, sillä se on hävinnyt kummatkin Ranskan liigan ottelunsa 0–1.

Neymaria saattaa odottaa melkoinen pelikielto, minkä lisäksi moni muukin joukkueen tähdistä on poissa kokoonpanosta. Kylian Mbappe toipuu koronaviruksestaan ja Marseillea vastaan pelatusta ottelusta puuttuivat myös tuikitärkeät Mauro Icardi ja Marquinhos.

Pariisilaisseura hävisi Mestarien liigan finaalin elokuussa Bayern Münchenille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?