Neymar syyttää vastustajaansa rasismista – raju sanasota leimahti somessa - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

Neymar syyttää vastustajaansa rasismista – raivoisa sanasota leimahti somessa: ”Kadun, etten lyönyt sitä idioottia naamaan”

PSG:n ja Marseillen välisen ottelun loppu oli karata hallinnasta.

Marseillen Álvaro González (vas.) ja PSG:n Neymar (oik.) ottivat yhteen.

14.9.2020 18:59

PSG:n tähtipelaaja Neymar väittää, että rasismi oli alkusyynä eiliseen kaaokseen PSG:n ja Marseillen välisessä ottelussa Ranskan jalkapalloliigassa. Viisi pelaajaa ajettiin kentältä ottelun lisäajalla, kun he alkoivat muun muassa töniä ja puskea toisiaan.

Neymar lensi viimeisenä suihkuun videotarkistuksen jälkeen. VAR paljasti Neymarin taputelleen Marseillen espanjalaispuolustaja Álvaro Gonzálezin takaraivoa.

Poistuessaan kentältä Neymarin raportoidaan kertoneen neljännelle erotuomarille, että häntä haukuttiin kentällä rasistisesti. Neymar ei nimennyt Gonzálezia tai yksilöinyt muitakaan vastustajiaan, CNN kertoo.

28-vuotias brasilialainen jatkoi aiheesta Twitterissä.

– Ainoa asia, mitä kadun, on etten lyönyt sitä idioottia naamaan, Neymar kirjoitti yöllä.

– VARin on helppo nähdä minun ”aggressioni”. Nyt haluan nähdä kuvat rasistista, joka sanoo minua ”apinahuoranpenikaksi”. Siitä pitäisin! Jos kikkailen liikaa, rankaisette minua. Läpsäisystä minut ajetaan suihkuun. Mitä heille käy? Entä sitten? Neymar twiittasi.

Marseille voitti ottelun 1–0. Pelin jälkeen myös González, joka ei saanut punaista korttia, twiittasi aiheesta.

– Rasismille ei ole sijaa. Puhdas ura, monta joukkuekaveria ja ystävää päivittäin. Joskus pitää oppia, miten hävitään ja hyväksytään tappio kentällä. Upeat kolme pistettä tänään, González kirjoitti.

Neymar vastasi Marseillen puolustajan twiittiin.

– Sinussa ei ole miestä ottamaan vastuuta virheistäsi. Häviäminen on osa urheilua. Loukkaukset ja rasismin tuominen elämiimme, se ei minulle sovi. EN KUNNIOITA SINUA. SINULLA EI OLE LUONNETTA. Ota vastuuta sanomisistasi. Ole MIES. RASISTI! Neymar kirjoitti.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa sekä PSG:n valmentaja Thomas Tuchl että Marseillen luotsi André Villas-Boas korostivat, ettei jalkapallossa ole sijaa rasismille.

– Neymar oli tilanteesta ärtynyt. Toivottavasti mitään ei tapahtunut. Toivottavasti mikään ei varjosta tätä voittoa. Alvaro on kokenut pelaaja. Rasismille ei tietenkään ole sijaa jalkapallossa, mutten luule, että siitä oli kyse, Villas-Boas kommentoi CNN:n mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?