ÖT-lehti: Roman Eremenko palasi koronatoipilaana kentille liian aikaisin ja joutui takaisin sairaslomalle - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

ÖT-lehti: Roman Eremenkon äiti kertoi poikansa koronaoireista – hätäily kostautui: ”Roman alkoi harjoitella liian aikaisin”

Yhden ottelun ajaksi keskiviikkona kentälle palanneen Roman Eremenkon äiti Nelia Eremenko kertoo poikansa oireista ja eristysajasta Österbottens Tidningin haastattelussa.

Roman Eremenko ei tarvinnut sairaalahoitoa toipuessaan koronasta, mutta vietti kuukauden hotellieristyksessä.­

23.7.2020 17:51

Kesäkuussa uuden koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19 -tautiin sairastanut huippujalkapalloilija Roman Eremenko palasi keskiviikkona tositoimiin Venäjän liigakauden päätöskierroksella. Eremenko pelasi keskiviikkona Rostovin paidassa ottelun viimeisen vajaan puolituntisen. Pietarilainen Zenit oli kotijoukkuetta parempi lukemin 1–2.

Romanin äiti Nelia Eremenko kertoo Österbottens Tidningin haastattelussa, että Romanin paluu viivästyi, koska hän ryhtyi harjoittelemaan liian aikaisin. Nelia Eremenkon mukaan Roman hätäili pelikentille paluun kanssa ja joutui takaisin sairaslomalle.

– Roman alkoi harjoitella liian aikaisin ja väsyi. Hän joutui lepäämän vielä kahden viikon ajan. Nyt hän on harjoitellut taas viiden päivän ajan, Nelia Eremenko sanoo torstaina julkaistussa haastattelussa.

Nelia Eremenko (oik.) kertoi Österbottens Tidningin haastattelussa, poikansa Roman Eremenkon kuulumisia. Kuvassa vasemmalla pelaajan isä, Alexei Eremenko.­

73 maaottelua Suomen paidassa urallaan pelanneen jalkapalloilijan äiti kertoi puhuneensa poikansa kanssa viimeksi maanantaina. Äiti kertoi haastattelussa Romanin toivoneen, että hän ehtisi vielä mukaan keskiviikkona pelattuun kauden viimeiseen otteluun.

Roman Eremenko pääsi kokoonpanoon ja lopulta myös kentälle ottelun 64. minuutilla. Edellisen ottelun hän oli pelannut 15. maaliskuuta Lokomotiv Moskovaa vastaan viimeisessä kamppailussa, jonka jälkeen koronavirus keskeytti koko liigan.

Roman Eremenko ehti tositoimiin kauden viimeisessä ottelussa. Kuvassa FC Rostovin paidassa lokakuussa 2019.­

Venäläismediat uutisoivat Eremenkon ja viiden muun Rostovin pelaajan koronavirustartunnoista 17. kesäkuuta.

– Romanille tuli kuumetta, hän menetti maku- ja hajuaistinsa ja hänellä oli ongelmia hengityksen kanssa. Hän ei tarvinnut sairaalahoitoa, mutta oli joukkueensa kanssa eristyksissä hotellissa vajaan kuukauden ajan, tähtipelaajan äiti kertoo poikansa sairausajasta ja oireista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?