Suomalaispoika rynni kentälle kesken FC Barcelonan pelin – Espanjan liiga uhkaa oikeustoimilla - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

Suomalaispoika rynni kentälle kesken FC Barcelonan pelin – Espanjan liiga uhkaa oikeustoimilla

Lauantaina Mallorcalla La Ligan ottelun keskeyttänyt häirikkö oli Suomen kansalainen.

Turvamiehet raahasivat suomalaispojan pois kentältä.­

16.6. 20:01

Ympäri maailman uutisoitiin lauantai-iltana häiriköstä, joka ryntäsi kentälle Palma de Mallorcan suljetulla stadionilla kesken Espanjan La Ligan ottelun Mallorca–Barcelona.

Nuori mieshenkilö oli pukeutunut Barcelonan tähden Lionel Messin Argentiinan maajoukkuefanipaitaan. Hän lähestyi ensin vierasjoukkue Barcelonan Jordi Albaa ja otti tämän vierellä selfie-kuvan.

Sen jälkeen ilman kasvosuojusta juossut häirikkö lähti juoksemaan kohti Messiä, mutta turvamiehet saivat hänet pian kiinni.

Myöhemmin on käynyt ilmi, että häirikkö oli Mallorcalla asuva 16-vuotias suomalaispoika.

Poika on julkaissut Instagram-tilillään kuvia, joissa järjestysmiehet raahaavat häntä ulos kentältä.

– Olen hyvin pahoillani. Kadun tekoani todella paljon. En ymmärtänyt, mitkä seuraukset olisivat. En tarkoittanut mitään pahaa, vaan tekoni oli lapsellinen, eikä tämä toistu, hän kirjoitti espanjaksi kuvien yhteyteen.

– Minulla on mieli aika maassa, koska monet ihmiset sanovat minulle loukkaavia asioita, enkä mielestäni ansaitse sitä. Unohdin laittaa kasvomaskin, koska olin hermostunut. Haluan pyytää tekoani anteeksi, kadun sitä paljon, eikä se tapahdu toiste.

Suomalaispoika revittiin kameran eteen Palma de Mallorcan stadionin uumenissa heti lauantaina. Hän kertoi, että kentälle pääseminen oli helppoa, eikä tiellä ollut yhtäkään vartijaa.

– Halusin kuvan Messin kanssa. Hän on idolini. Kun pääsin kentälle, huusin ”Leo, kuva”, mutta hän kieltäytyi, varmaankin koronaviruksen takia, poika kertoi sujuvalla espanjalla.

La liga ilmoitti sunnuntaina ryhtyvänsä oikeustoimiin häirikköä vastaan, sillä se piti tapahtunutta rikollisena toimintana.

Ilta-Sanomat tavoitti niin ikään Mallorcalla asuvan pojan suomalaisen äidin. Hän vahvisti häirikön olevan suomalainen muttei halunnut kommentoida tapausta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?