Espanjan La Liga aikoo urakoida loppukauden hurjaa tahtia – ”Päivät tiedetään kaksi viikkoa etukäteen” - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

Espanjan La Liga aikoo urakoida loppukauden hurjaa tahtia – ”Päivät tiedetään kaksi viikkoa etukäteen”

Javier Tebas arkistokuvassa.

Julkaistu: 1.6. 8:16

Espanjan liiga palaa tositoimiin 11. kesäkuuta.

Jalkapallon La Ligalla on edessään kiireiset viikot. Espanjan pääsarja vahvisti sunnuntaina, että sarja käynnistyy 11. kesäkuuta Sevillan ja Real Betisin välisellä paikallisottelulla. Paluukierroksen ottelut pelataan neljänä päivänä 11.–14. kesäkuuta, minkä jälkeen seuraavat ottelut urakoidaan 15.–18. kesäkuuta.

Kaiken kaikkiaan pelattavana on 11 kierrosta, jotka pyritään pelaamaan 19. heinäkuuta mennessä.

– Haluamme seuraavan kauden alkavan 12. syyskuuta, La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas kertoi Movistarille.

– Olemme muotoilleet ohjelman niin, että se antaa jokaiselle joukkueelle vähintään 72 tuntia aikaa otteluiden väliin. Tulemme päivittämään ohjelmaa kaksi ottelukierrosta kerrallaan, kun tiedämme sääolosuhteet. Päivät tiedetään kaksi viikkoa etukäteen, Tebas jatkoi.

Euroopan suurissa jalkapallosarjoissa on tavallista, että ennen kauden alkua tiedossa on vain runko-ohjelma ja runkopelipäivät. Tarkat ottelupäivät ja aikataulut julkaistaan vasta lähempänä ottelukierrosta.

Barcelona johti sarjaa kahden pisteen erolla ennen Real Madridia, kun sarja pantiin tauolle maaliskuussa. Barcelona palaa tositoimiin 13. kesäkuuta, kun se kohtaa vieraskentällä Mallorcan. Real Madrid isännöi päivää myöhemmin Eibaria.

Seuraavalla kierroksella Barcelona isännöi Leganesia 16. kesäkuuta, ja kaksi päivää myöhemmin Real Madrid vierailee Valenciassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?