”Pelaajienkin on toteltava sääntöjä” – vaikutusvaltainen poliitikko ärähti maalijuhlista Saksassa - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

”Pelaajienkin on toteltava sääntöjä” – vaikutusvaltainen poliitikko ärähti maalijuhlista Saksassa

Jalkapallon bundesliigajoukkue Hertha Berliinin maalijuhlista nousi kohu Saksassa. Dedryck Boyata suutelee Marko Grujicia päähän.

Julkaistu: 17.5. 18:42

Saksalainen poliitikko ärähti maalijuhlista Bundesliigassa.

Jalkapallon Saksan Bundesliigan paluu pelikentille koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen toi pelejä seuranneille nähtäväksi muun muassa turvavälit maalijuhlinnassa. Pelaajille oli turvaohjeistuksissa painotettu, että kontaktia on vältettävä aina kun mahdollista ja eritoten maalin juhlimisessa, mutta aivan sataprosenttiseen eristäytymiseen ei ylletty.

Berliiniläisseura Herthan lauantaisessa 3–0-voitossa Hoffenheimista maaleja juhlittiin aikalailla entiseen tyyliin poskisuukkoja myöten, ja sunnuntaina Saksan politiikassa asiasta ärähdettiin. Baijerin osavaltion pääministeri Markus Söder kertoi, että ”ei pitänyt” läheisestä juhlinnasta.

– Jalkapallolla on erityinen tehtävänsä roolimallina, joten ohjeissa olisi syytä pitäytyä ja kiinnittää niihin jatkossa huomiota, Söder kertoi Sport1-kanavalle.

– Pelaajienkin on toteltava sääntöjä.

Saksan jalkapalloliiga DFL ehti jo lauantaina kertoa, että ohjeista livenneitä pelaajia ei rangaista. Mutta jatkossa linja voi toki tiukentua. Oli miten oli, Herthan valmentaja Bruno Labbadia puolusteli pelaajiensa juhlintatapaa.

– Tuo (juhlinta) nyt kuuluu jalkapalloon. Meidät on testattu (koronaviruksesta) niin monta kertaa, että meillä on varaa tuohon, Labbadia sanaili.

– Jos et voi enää juhlia, koko homma hajoaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?