FC Barcelonan johto haluaa alentaa pelaajien palkkoja viruspannan ajaksi. - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

FC Barcelona leikkaamassa jopa 70 prosenttia palkoistaan – johto ajaa Leo Messiä rajuun kuoppaan

FC Barcelonassa keskustellaan isoin kirjaimin pelaajapalkoista. Leo Messille johdon ehdotus tietäisi huimaa palkanpudotusta.

Julkaistu: 26.3. 15:08

FC Barcelonan johtokunta käsittelee pelaajien vastatarjousta palkanalennuksen suhteen.

Seuran ja pelaajien väliset raha-asiat ovat solmussa Euroopan suurimpiin urheiluseuroihin lukeutuvassa FC Barcelonassa.

Seurajohto on ilmoittanut, että se haluaa leikata pelaajapalkkoja 70 prosentilla Espanjaan julistetun poikkeustilan aikana pelaajilta, jotka urheilevat ammatikseen FC Barcelonassa.

Ehdotus iskisi rajuimmin FC Barcelonan maailmankuuluihin jalkapalloilijoihin, mutta koskisi myös koripalloa, käsipalloa, futsalia ja rullakiekkoa.

Nyt katalonialainen radioasema RAC1 kertoo, että pelaajat ovat tehneet vastaehdotuksen johdolle: siinä palkkoja leikattaisiin 30 prosentilla loppukauden ajaksi.

Kun poikkeustila voi kestää Espanjassa touko- tai jopa kesäkuulle, pelaajien vastatarjous ei ole erityisen lähellä seurajohdon näkemystä.

FC Barcelonan johtokunta kokoontuu torstai-iltana käsittelemään asiaa. Seuran urheilubudjetti tälle kaudelle on 642 miljoonaa euroa. Jalkapallotoimintojen osuus siitä on 552 miljoonaa.

Seuran ykköstähden Leo Messin kausituloiksi FC Barcelonassa on arvioitu vähän yli 80 miljoonaa euroa. Summassa ovat mukana peruspalkan lisäksi erilaiset bonukset pelaamiseen ja joukkueen menestykseen liittyen, eivät muun muassa erilaisista kuvaoikeuksista tulevat tulot.