Kommentti: Lionel Messin ja Barcelonan yhteenotossa putoaa päitä - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

Kommentti: Messin ja Barcelonan yhteenotossa putoaa päitä – yksi asia pelottaa seurapomoja enemmän kuin mikään muu

Lionel Messi arvosteli ennennäkemättömän voimakkaasti seuran urheilujohtajaa Eric Abidalia ja syytti tätä loan heittämisestä pelaajien niskaan.

Julkaistu: 5.2. 12:15

Lionel Messin tähtäimeen päätyneen Eric Abidalin ura FC Barcelonassa on kaiken järjen mukaan ohi. Kriisi kuitenkin jatkuu, kirjoittaa Mikko Knuuttila.

Supertähti Lionel Messin kirjoitus Instagramissa sai Barcelonassa aikaan reaktion, jota paikallinen Mundo Deportivo -lehti kutsui ”maanjäristykseksi”.

Pidättyväisenä persoonana tunnettu Messi arvosteli ennennäkemättömän voimakkaasti seuran urheilujohtajaa Eric Abidalia ja syytti tätä loan heittämisestä pelaajien niskaan.

Seuran puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu reagoi avainhahmojen konfliktiin voimakkaasti.

Katalonian radion mukaan Bartomeu keskeytti vierailunsa Brysseliin ja palasi pikavauhtia Barcelonaan, jossa hän pitää keskiviikkona kriisikokouksen Abidalin kanssa.

Ennakkotietojen mukaan kokouksen asialistalla on Abidalin työsuhteen päättäminen. Se olisi looginen seuraava askel. Jos Bartomeun pitää valita Abidalin ja FC Barcelonan historian parhaan pelaajan väliltä, ratkaisu on päivänselvä.

Abidalia jää kaipaamaan Barcelonassa harva.

Kesällä 2018 pestissään aloittanut ranskalainen ex-huippupakki ei ole onnistunut siirtomarkkinoilla, ja päävalmentaja Ernesto Valverden poispotkiminen sekä Quique Setienin värvääminen hänen tilalleen hoidettiin harvinaisen tyylittömällä tavalla.

Barcelonassa pelätään kuitenkin sitä, että Messille ei riitä Abidalin pää.

Mahtiseura ei ole enää suuruusvuosiensa vedossa, ja Messillä on kesäkuussa oikeus irtisanoa sopimuksensa. Katalaanilehtien mukaan argentiinalaistähti on tällä hetkellä ”kurkkuaan myöten täynnä” Barcelonan sähläystä.

Entisten joukkuetoverusten Eric Abidalin ja Lionel Messin välit katkesivat julkisesti.

Jos Messi, 32, päättää hyvästellä Barcelonan ja viettää huippu-uransa viimeiset vuodet jossain kilpailijaseurassa, hän ei ole ainoa, joka seurasta lähtee.

Mundo Deportivon kolumnisti Miguel Rico veti tilanteen hyvin yhteen: jos Messi hyvästelee Barcan, samalla ovenavauksella ulos lentää myös Bartomeu ja koko nykyjohto.

Pomoporras ei tosin lähde vain seurasta, vaan kannattajien raivo tulee olemaan niin suurta, että heidän on samalla syytä häipyä maanpakoon Kataloniasta – ja nopeasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?