Messi hyökkäsi rajusti FC Barcelonan urheilujohtajaa vastaan - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

Lionel Messiltä ainutlaatuinen avautuminen – hyökkäsi rajusti FC Barcelonan johtohahmoa vastaan

FC Barcelonan urheilujohtajan Eric Abidalin puheet saivat joukkueen kapteenin Lionel Messin (kuvassa) raivostumaan.

Julkaistu: 5.2. 11:06

FC Barcelonan supertähti Lionel Messi raivostui seuran urheilujohtajan Eric Abidalin puheista.

Julkisuudessa tavallisesti pidättyväisesti esiintyvä Lionel Messi on julkaissut Instagramissa viestin, jossa hän kritisoi voimakkaasti FC Barcelonan urheilujohtajan Eric Abidalin puheita.

Ainutlaatuisessa lausunnossaan Messi vaati Abidalia kantamaan vastuunsa omista ratkaisuistaan.

Kipinä raivoon oli Abidalin katalonialaiselle urheilulehti Sportille antama haastattelu.

Urheilujohtaja perusteli Barcelonan antamia potkuja päävalmentaja Ernesto Valverdelle sillä, että monet pelaajat olivat tyytymättömiä tähän ja laiskottelivat sen vuoksi kentällä.

Abidal ei kuitenkaan nimennyt yksittäisiä pelaajia, joilla oli ongelmia Valverden komennossa. Etenkin tämä ärsytti Messiä.

– Me pelaajat olemme vastuussa siitä, mitä tapahtuu kentällä ja myönnämme ensimmäisinä, että emme ole olleet hyviä. Urheilujohtajakin pitäisi tunnistaa oma vastuunsa ja etenkin ottaa omaan piikkiin päätökset, joita on ollut tekemässä, Messi kirjoitti.

– Jos puhuu jotain pelaajista, pitää nimetä tarkasti kenestä on kyse. Mikäli näin ei tee, heittää lokaa kaikkien niskaan ja vahvistaa samalla omia valheitaan, hän jatkoi.

Koko aikuisikänsä Barcelonaa edustaneen Messin, 32, avautuminen sai FC Barcelonan ylimmän johdon reagoimaan voimakkaasti.

Katalonian radion mukaan seuran puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu on kutsunut Abidalin keskiviikkona kriisikokoukseen, jossa tämän työpaikka olisi vaarassa.

Entisten joukkuetovereiden Lionel Messin ja Eric Abidalin välit ovat menneet poikki.

Ranskalainen ex-puolustaja Abidal, 40, on Messin vanha joukkuetoveri. Abidal edusti FC Barcelonaa 2007–2013. Hänen uransa loppupuolta varjostivat vakavat terveysongelmat. Abidal joutui käymään niiden vuoksi maksansiirtoleikkauksessa.

Abidal nimitettiin Barcelonan urheilujohtajaksi kesäkuussa 2018.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?