Joel Pohjanpalo kiistää syyllistyneensä ylinopeuteen - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

Joel Pohjanpalo kiistää Saksassa otsikoihin nousseen ylinopeustapauksen – ”Tämän pystyy todistamaan yli kymmenen henkilöä”

Joel Pohjanpalo valitti saamastaan ylinopeustuomiosta.

Joel Pohjanpalo valitti saamastaan ylinopeustuomiosta.

Julkaistu: 14.1. 20:11

Bayer Leverkusenin suomalaishyökkääjä Joel Pohjanpalo kiistää syyllistyneensä ylinopeuteen Saksassa.

Joel Pohjanpalo päätyi tiistaina saksalaismedian otsikoihin, kun laajalevikkiset Bild- ja Express-lehdet uutisoivat hänen syyllistyneen liikennerikkomukseen.

Lehtien mukaan Pohjanpalo ajoi huhtikuussa 2019 kovaa ylinopeutta Düsseldorfissa. Auton nopeudeksi mitattiin 116 kilometriä tunnissa, kun nopeusrajoitus tiellä oli 70 km/h.

Pohjanpalo, 25, sai hurjastelustaan kuukauden ajokiellon ja 160 euron sakot. Hänen kerrotaan valittaneen päätöksestä, jota ei ole vielä pantu täytäntöön. Asia käsitellään oikeudessa tammikuun lopussa.

Bayer Leverkusen ei kommentoinut tapausta Bildin pyynnöstä huolimatta. Pohjanpalo lähetti kuitenkin asiasta lausuntonsa Ilta-Sanomille. Pelaaja kiistää syyllistyneensä ylinopeuteen. Pohjanpalon mukaan peltipoliisin kuvaama auto oli hänen, mutta kuljettaja oli toinen.

Autoa ajoi Pohjanpalon kaveri, jolle pelaaja oli lainannut menopelinsä. Pohjanpalo ei ollut edes kyydissä, mutta koska auto oli hänen nimissään, hän joutuu selittämään tapausta leivättömän pöydän ääressä.

– Olin itse tapahtumahetkellä, 20.4.2019, kuntoutuksessa stadionilla ennen Nürnberg-ottelua – ja tämän pystyy todistamaan yli kymmenen henkilöä, Pohjanpalo kertoo.

– En ole ollut päivääkään ajokiellossa enkä ole joutunut maksamaan mitään sakkoja. Paikallisen käytännön mukaan asia etenee oikeudenkäyntiin, jossa käydään todistettavasti läpi se, etten ollut auton ratissa tapahtumahetkellä vaan kuntopyörän selässä.

Pohjanpaloa tapaus harmittaa. Hän tähdentää, ettei hyväksy kaahailua.

– Osaltani tapahtumaan liittyi kuitenkin vain omistamani auto.

Suomen maajoukkuehyökkääjä Pohjanpalo palasi tänä syksynä kentille pahan nilkkavamman jälkeen. Hän pelasi kahdessa Huuhkajien EM-karsintaottelussa ja sai tililleen maalin ja maalisyötön.

Bundesliiga palaa talvitauolta ensi viikonloppuna. Leverkusen valmistautui kauden toiseen puolikkaaseen harjoitusleirillä Espanjan La Mangassa, jossa Pohjanpalo onnistui maalinteossa ystävyysottelussa sveitsiläistä St. Gallenia vastaan.

Juttua on täydennetty kauttaaltaan klo 20.11. Lisätty Joel Pohjanpalon kommentit tapauksesta.

Tuoreimmat osastosta