Cristiano Ronaldon ego koki rajun kolauksen – pettyneen supertähden käytös herätti kovaa keskustelua - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

Cristiano Ronaldon ego koki rajun kolauksen – pettyneen supertähden käytös herätti kovaa keskustelua: ”Jos se on totta, niin...”

Cristiano Ronaldo joutui taas pettymään.

Julkaistu: 11.11.2019 11:25

Juventuksen portugalilaishyökkääjän loisto on viime aikoina hiipunut. Valmentaja Maurizio Sarrin ratkaisu ei ollut Ronaldon mieleen.

Jalkapallon supertähti Cristiano Ronaldo joutui pettymään jo toistamiseen lyhyen ajan sisään. Juventuksen päävalmentaja Maurizio Sarri kutsui sunnuntaina portugalilaisen vaihtoon, kun Italian pääsarjan ottelua Juven ja AC Milanin välillä oli pelattu 55 minuuttia.

Sarri vaihtoi 34-vuotiaan hyökkääjän kentältä myös vajaa viikko sitten Mestarien liigan pelissä Moskovan Lokomotivia vastaan. Pelikello oli tuolloin 81 minuutissa.

Kovasta itseluottamuksestaan tunnettu Ronaldo ei sulattanut Sarrin päätöstä Moskovassa vaan teki selväksi, ettei halunnut jättää pelikenttää. Hyökkääjä ei ojentanut päävalmentajalle kättään, kun ohitti tämän tullessaan vaihtoon.

Sunnuntaina kentältä poistui vähintään yhtä vihainen lusitaani. Ronaldo joutui antamaan toisen jakson alussa 0–0-tilanteessa tilaa Juventuksen argentiinalaishyökkääjälle Paulo Dybalalle.

Synkän näköinen Ronaldo ei mennyt vaihtopenkille, vaan käveli suoraan pukuhuoneeseen. Sky Sports Italian mukaan portugalilainen jätti stadionin kolme minuuttia ennen ottelun päättymistä.

Päävalmentaja Sarri ei halunnut kuitenkaan kritisoida tähtipelaajansa. Sarrilla ei ollut sanojensa mukaan tietoa, oliko Ronaldo tosiaan lähtenyt stadionilta kesken kaiken.

– Oliko se epäkunnioittavaa hänen joukkuekavereitaan kohtaan? En tiedä. Jos se (Ronaldon häipyminen) on totta, hänen pitää selvittää asia joukkuekavereidensa kanssa, italialaisluotsi sanoi The Guardianin mukaan.

– On vain luonnollista, että pelaaja ärsyyntyy kentän jättämisestä, etenkin kun hän on tehnyt siellä niin kovasti töitä.

Moskovan ottelun jälkeen italialaisluotsi kertoi vaihtaneensa Ronaldon varotoimenpiteenä hyökkääjän lievien polviongelmien vuoksi. Tällä kertaa Sarri ei ottanut suoraan kantaa, mikä johti vaihtokutsuun. Valmentajan mukaan Ronaldon terveyshuolet eivät ole kuitenkaan kokonaan ohi.

– Minulla ei ole ongelmia Cristianon kanssa. Häntä pitäisi kiittää, että hän tarjoutuu pelaamaan, vaikkei ole parhaassa kunnossa.

Sunnuntain liigaottelu AC Milania vastaan oli Cristiano Ronaldolle vaikea.

Ronaldo antoi tilaa argentiinalaistähti Paulo Dybalalle.

Ronaldo poistui suoraan pukutiloihin.

Viisi kertaa maailman parhaaksi pelaajaksi valittu Ronaldo oli sunnuntain pelissä kaukana parhaastaan. Hyökkääjä ei saanut ennen vaihtoaan aikaiseksi yhtään laukausta kohti maalia, mitä ei ole tapahtunut sitten toukokuun.

Lusitaanin tuskaa tuskin helpotti sekään, että hänen tilalleen tullut Dybala viimeisteli 77. minuutilla voitto-osumaksi jääneen 1–0-maalin.

Maailman vanhin urheiluaiheinen julkaisu, italialainen La Gazzetta dello Sport kirjoitti, että Ronaldolla on meneillään unohduksen viikko. Portugalilainen on pelannut kolme ottelua peräkkäin tekemättä maalia.

Tällä kaudella pelaamissaan 14 ottelussa Ronaldo on viimeistellyt Vanhalle rouvalle kuusi osumaa. Jonkun muun hyökkääjän kohdalla asiasta ei tehtäisi numeroa, mutta kesällä 2018 sadalla miljoonalla eurolla torinolaisseuraan siirtyneen Ronaldon odotusarvo on aina tapissa.

Myös viime viikolla kentältä poistui kesken kaiken pettynyt lusitaani. Ronaldo vaihdettiin Mestarien liigan ottelussa Moskovan Lokomotivia vastaan 81. minuutilla.

Lisää aiheesta