Lionel Messi teki taas uuden ennätyksen – espanjalaismedia huomasi merkittävän muutoksen FC Barcelonan tähden taidoissa

Julkaistu:

La Liga
FC Barcelonan supertähti Lionel Messi teki lauantai-iltana kauden ensimmäisen hattutemppunsa.
Argentiinalainen Lionel Messi iski kolme maalia, kun Espanjan liigaa johtava FC Barcelona löi Celta Vigon 4–1 lauantai-iltana.

Kolmen maalin ilta oli hänen uransa 34:s Espanjan pääsarjassa. Hän nousi kaikkien aikojen hattutempputilaston jaetulle ykkössijalle yhdessä Cristiano Ronaldon kanssa, joka teki Real Madridille 34 hattutemppua vuosina 2009–2018.

32-vuotiaan Messin kaikki lauantai-illan osumat olivat erikoistilannemaaleja. Hän viimeisteli ensimmäisensä rangaistuspotkusta ja kaksi seuraavaa vapaapotkuista.


Alkukaudesta vammoista kärsinyt Messi on tänä syksynä pelannut seitsemän liigaottelua, joissa hän on tehnyt kahdeksan maalia. Osumista tasan puolet on syntynyt vapaapotkuista.

Espanjalaismediassa on huomattu, että Messi on muuttunut vanhetessaan entistä paremmaksi vapaapotkujen ampujaksi. Tilastoguru Alexis Martín-Tamayo tutki Messin lukemia ja huomasi, että tähtipelaajan onnistumisprosentti on lähes kaksinkertaistunut tämän uran alkuajoista.

Kauden 2014–2015 loppuun mennessä Messi oli laukonut 174 vapaapotkua, joista 12 oli mennyt maaliin. Hänen onnistumisprosenttinsa tuolloin oli 6,9.

Kaudesta 2015–2016 eteenpäin Messi on laukonut tasan saman verran vapaapotkuja – 174 – mutta pallo on mennyt maaliin 22 kertaa. Messin onnistumisprosentti on siis noussut 12,6:een.
Luku on ällistyttävä, sillä kukaan toinen La Ligan kuulu vapaapotkuspesialisti ei ole viimeisen 25 vuoden aikana yltänyt lähellekään 10 prosentin tarkkuutta.

19 vaparimaalia Espanjan pääsarjassa tehneen Ronaldon onnistumisprosentti oli 6,13. Hevosenpotkustaan tunnettu brassi Roberto Carlos tykitti 16 maalia 4,19 prosentin tarkkuudella, ja Carlosin maanmies Ronaldinho laukoi 15 maalia onnistumisprosentilla 7,32.


Kataloniassa ilmestyvä urheilulehti Sport kaivoi esiin yhden selityksen Messin kehitykselle. Lehden mukaan Messin vaparitaidot kehittyivät huomattavasti, kun pelaajalegenda Diego Maradona oli Argentiinan maajoukkueen päävalmentaja vuosina 2008–2010.

Argentiinan fysiikkavalmentajana työskennellyt Fernando Signorini kuvaili, kuinka Maradona opasti nuorta Messiä vapaapotkujen ampumisen saloihin.

– Maradona sanoi Messille, että pane pallo maahan ja kuuntele minua tarkkaan: älä potkaise palloa liian kovaa, koska tuolloin hän ei tiedä, mitä tahdot, Signorini kertoi keskustelun kulusta.

Maradona käytti pallosta termiä ella, joka on hän-sanan feminiinimuoto. Maradona tiesi, mistä puhui. Hän teki urallaan huimat 62 vapaapotkuosumaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt