Huuhkajien maalivahti todisti kuohuttanutta rasismitapausta – supertähden raju reaktio keskeytti ottelun

Julkaistu:

Serie A
Huuhkajien maalivahdin Jesse Jorosen seuratoveri Mario Balotelli sai tarpeekseen rasistisista huudoista vierasottelussa Hellas Veronaa vastaan.
Brescian hyökkääjätähti Mario Balotelli nappasi toisella jaksolla pallon käsiinsä kesken ottelun ja potkaisi sen komeassa kaaressa katsomoon. Sen jälkeen hän lähti marssimaan pois kentältä.

Mustaihoinen Italian ex-maajoukkuepelaaja Balotelli, 29, oli koko ottelun ajan joutunut kuuntelemaan rasistisia solvauksia katsomosta. Hän teki selväksi, että hänen mittansa oli tullut täyteen.

Erotuomari Maurizio Mariani keskeytti ottelun, ja stadionilla kuulutettiin viesti, jonka mukaan joukkueet lähtisivät kentältä, mikäli yleisön rasistinen käytös jatkuisi.
Balotellin joukkuetoverit ja Hellas Veronan pelaajat suostuttelivat hänet jatkamaan pelaamista. Hyökkääjä oli kentällä ottelun loppuun ja teki vieraiden 1–2-kavennusosuman upealla kaukolaukauksella 85. peliminuutilla.
Balotellin reaktio uutisoitiin laajalti sekä italialaisessa että kansainvälisessä mediassa. Hyökkääjän teko oli pääuutinen muun muassa maailman vanhimmassa urheilusanomalehdessä La Gazzetta dello Sportissa.

Italian pääsarjassa Serie A:ssa on ollut tänä syksynä useita rasismitapauksia. Syyskuussa Veronan kannattajat solvasivat rasistisesti AC Milanin norsunluurannikkolaista keskikenttäpelaajaa Franck Kessietä ja Cagliarin kannattajat ottivat Interin belgialaiskärjen Romelu Lukakun kohteekseen.


Veronan kroatialainen valmentaja Ivan Juric puolusti Brescia-ottelun jälkeen kannattajiaan ja kiisti heidän käyttäytyneen rasistisesti. Hänen mukaansa fanit vain buuasivat ja kiusasivat huippupelaaja Balotellia.

– Tänään ei tapahtunut mitään väärää, Juric sanoi Gazzettan mukaan.

Brescian valmentaja Eugenio Corini oli eri mieltä. Hän kertoi lehdistötilaisuudessa, ettei ollut vielä ehtinyt puhua Balotellin kanssa, mutta:

– Erotuomari päätti keskeyttää ottelun. Se oli merkki, että jotain oli pielessä, Corini sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt