Postimies teki huippupelaajan elämästä helvetin törkeillä viesteillään – ”Se alkoi salasanaongelmasta”

Julkaistu:

Jalkapallo
Fabio Quagliarellaa vainonnut italialaismies sai vankeustuomion.
Italialaista huippupelaajaa Fabio Quagliarellaa vainonnut ja häiriköinyt mies on tuomittu Italiassa neljän ja puolen vuoden vankeuteen.

Daily Mailin mukaan Raffaele Piccolo niminen mies vainosi pelaajaa viime vuosikymmenen taitteessa niin pahasti, että pelaaja joutui jättämään Napolin. Quagliarella siirtyi 2010 Napolista Juventukseen.

Piccolo työskenteli postilaitoksella 2006–2010 ja käytti asemaansa hyväksi häiriköidessään pelaajaa.

Hän lähetti Quagliarellalle uhkauskirjeitä ja esiintyi myöhemmin jopa poliisina, joka selvitti tapausta. Piccolo kävi Quagliarellan perheen luona muka tutkimassa tapausta, vaikka oli itse vainoaja.

Syytettiin pedofiliasta

Quagliarella joutui Napolissa uhkausten takia täysin eristyksiin. Hän ei voinut poistua kotoaan, eikä kertoa taakastaan kenellekään väkivallan pelossa. Lopulta hän joutui jättämään rakkaan seuransa.

– Se (vainoaminen) alkoi salasanaongelmasta, jonka hän (Piccolo) ratkaisi. Sitten aloin saada nimettömiä kirjeitä, joissa oli alastomien tyttöjen kuvia ja minua syytettiin pedofiliasta, työskentelystä Camorralle (paikallinen mafia), huumeiden välittämisestä ja otteluiden manipuloinnista, Quagliarella kertoi Sun-lehden mukaan 2017.

Pelaaja selitti, ettei voinut epätietoisuudessa ja paineessa muuta kuin luottaa ”poliisiin”, joka todellisuudessa oli itse hänen painajaisensa.

Quagliarella paljasti myös hänen isänsä saaneen uhkausviestejä, joissa kerrottiin jonkun ampuvan pelaajaa päähän ja räjäyttävän pelaajan talon. Lehden mukaan pelaajan kotipihaan oli myös raahattu arkku, jonka päällä oli hänen kuvansa.

Syytetty oli häiriköinyt myös muita henkilöitä ja vahingoittanut näiden mainetta.

Pelasi Suomea vastaan

Quagliarellan lähtö Napolista oli ikävä, mutta pelaaja menestyi hyvin uudessa seurassa Juventuksessa voittaen mm. kolme liigamestaruutta tämän vuosikymmenen alkupuolella.

Nykyään Quagliarella, 36, edustaa Italian pääsarjassa Serie A:ssa pelaavaa Sampdoriaa. Hän voitti viime kaudella koko liigan maalikuninkuuden tehtyään 26 maalia.

Kuluva kausi ei ole lähtenyt käyntiin odotusten mukaisesti. Hyökkääjän saldo ennen sunnuntain Bologna-peliä oli seitsemän sarjaottelua ja yksi tehty maali.

Hän siirtyi Sampdoriaan 2015 Torinosta. Hyökkääjä kuului 2014 Torinon joukkueeseen, joka pelasi Euroopan liigassa mm. HJK:ta vastaan. Quagliarella teki Torinon ainoan maalin 1–2-vierastappiossa Helsingissä marraskuussa 2014.


Quagliarella on pelannut Italian paidassa 28 A-maaottelua ja tehnyt yhdeksän maalia.

Hän palasi A-maajoukkueeseen yli kahdeksan vuoden tauon jälkeen kuluvissa EM-karsinnoissa, kun hän pääsi kentälle vaihdosta Suomea vastaan viime keväänä.

Quagliarella on tehnyt kuluvissa karsinnoissa kaksi maalia, molemmat Liechtensteinia vastaan maaliskuussa. Hänestä tuli samalla vanhin Italialle maalinteossa onnistunut pelaaja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt