Video: Erikoinen tilanne jalkapallopelissä Saksassa – vaihtopelaaja aiheutti rangaistuspotkun, vaikka ei ollut kentällä

Julkaistu:

jalkapallo
Michael Eeberwein pääsi historian kirjoihin, vaikka ei ole pelannut yhtäkään ottelua 2. Bundesliigassa.
Holstein Kielin vaihtomies Michael Eberwein aiheutti jalkapalloilun Saksan kakkosliigan tämän kauden erikoisimman rangaistuspotkun perjantain ottelussa Bochumia vastaan, uutisoi Süddeutsche Zeitung lukuisien muiden saksalaismedioiden tavoin.

Eberwein, 23, oli muiden Kielin vaihtomiesten tavoin lämmittelemässä omassa kenttäpäädyssään, kun Bochumin Silvere Ganvoulan laukaus 37. minuutilla suuntautui selkeästi ohi Kielin maalin. Päätyrajan takana seissyt Eberwein pysäytti pallon jalallaan, mutta videotarkistuksen jälkeen erotuomari Timo Gerach katsoi Eberweinin pysäyttäneen pallon päätyrajan sisäpuolella. Katso video alta:

Gerach näytti Eberweinille keltaista korttia ja määräsi pallon pilkulle, josta Ganvoula tasoitti pelin 1–1:een. Kiel voitti ottelun lopulta 2–1.

Süddeutsche Zeitungin mukaan vaihtopelaajien ja huoltajien pallokosketusta koskeva Saksan jalkapalloliiton nykyinen sääntö on vuodelta 2017, eikä sitä ollut ennen lauantaita kertaakaan jouduttu soveltamaan käytäntöön Saksan Bundesligojen peleissä.

Eberwein ei ole urallaan päässyt kertaakaan kentälle Saksan kakkosliigassa, mutta hänen tilillään on jo luku jalkapallohistoriaa ja keltainen kortti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt