Jalkapalloilija ilmaisi Instagramissa tukensa sotatoimille ja sai potkut – Turkin maajoukkuemiehiltä sotilastervehdyksiä

Julkaistu:

JalkaPallo
FC St. Pauli vapautti Cenk Sahinin tehtävistään. Turkkilaispelaajat ovat viime päivinä kohauttaneet sotaisilla eleillään.
Saksan 2. Bundesliigassa pelaava FC St. Pauli on antanut kenkää keskikenttämiehelleen Cenk Sahinille.

Seura totesi tiedotteessaan, että 25-vuotias turkkilainen ei edustanut seuran arvoja.

Sahinin potkut olivat seurausta hänen Instagram-julkaisustaan, jossa hän antoi tukensa Turkin sotatoimille Pohjois-Syyriassa.

Sahin on poistanut viime perjantaina tekemänsä Instagram-julkaisun.

St. Pauli kertoi tiedotteessaan, että Sahinin sopimus on yhä voimassa, mutta hänellä on vapaat kädet harjoitella tai pelata jossain muussa seurassa.

Maajoukkuepelaajat aiheuttivat kohun

Myös Turkin maajoukkueen pelaajien toimet ovat keränneet runsaasti kielteistä huomiota viime päivinä. Joukkueen pelaajat juhlivat viime perjantaina Albaniaa vastaan sekä maanantaina Ranskaa vastaan tekemiään maaleja sotilastervehdyksin.

Ranskaa vastaan 1–1-tasoitusmaalin tehnyt Kaan Ayhan näytti käyvän kiivasta keskustelua joukkuekaveriensa kanssa maalin jälkeen ja kieltäytyi tekemästä sotilastervehdystä pelikaveriensa rinnalla.

Pelaajat toistivat eleen maanantaina myös ottelun jälkeen sekä kannattajakatsomolle että pukukopissa, jossa koko joukkue kerääntyi yhteiskuvaan.


Euroopan jalkapalloliitto Uefa, joka on mm. myöntänyt ensi kevään Mestarien liigan finaalin Istanbuliin, ilmoitti jo perjantaina pelatun Albania-ottelun jälkeen tutkivansa turkkilaispelaajien toimet. Se ei estänyt turkkilaisia toistamasta performanssiaan Ranskaa vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt