Paljonpuhuvat kuvat FC Barcelonan tuskasta – Espanjassa kauhistellaan surkeinta kauden alkua 25 vuoteen: ”Katastrofi”

Julkaistu:

La Liga
Barcelonan odotettua vaisumpi alkukausi sai jatkoa lauantaina, kun katalaanijätti hävisi sarjanousija Granadalle.
Jos espanjalaisessa futiksessa on johonkin totuttu 2010-luvulla, niin siihen, että Katalonian suurseura FC Barcelona on vuodesta toiseen mestaruustaistelussa.

Nyt hallitseva La Ligan mestari on kuitenkin uudenlaisessa tilanteessa. Barça on kerännyt viidestä ensimmäisestä ottelustaan seitsemän pistettä (kaksi voittoa, yksi tasapeli, kaksi tappiota) ja on sarjassa vasta seitsemäntenä.

Alku on ollut Ernesto Valverden luotsaamalle ryhmälle selvä pettymys. Lionel Messin, Luis Suárezin ja Antoine Griezmannin tähdittämän Barcelonan vaikeudet saivat jatkoa lauantaina, kun joukkue hävisi vieraissa sarjanousija Granadalle 0–2.


Katalaaniseuran alkukausi on ollut huonoin 25 vuoteen, mikä on saanut tunteella elävän espanjalaisen jalkapallomedian reagoimaan voimakkaasti.

– Katastrofi, perinteikäs katalonialaislehti Sport julisti isoin kirjaimin sunnuntainumeronsa kannessa.

– Säälittävä Barça esiintyi mahtavaa Granadaa vastaan, kuului toinen lehden otsikoista.

El País -lehti oli otsikoinnissaan samoilla linjoilla.

– Barcelona herätti sääliä Granadassa, lehti kirjoitti.

Madridilainen urheilujulkaisu Marca spekuloi, ketkä kaikki ovat syyllisiä alavireeseen ja miten kauan päävalmentaja Valverde voi pysyä vielä pestissään.

Siinä missä Barcelonassa kytee kriisinpoikanen, Granadalla on syytä hymyyn. Sarjanousija on viiden ottelun jälkeen La Ligan kärkipaikalla (kolme voittoa, yksi tasapeli, yksi tappio).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt