Loukkaantumiset tarjosivat huiman näytönpaikan – 14-vuotias teinipoika pääsi kentälle Irlannin pääsarjassa

Julkaistu:

Jalkapallo
Loukkaantumisista kärsinyt Bohemians vaihtoi kentälle 14-vuotiaan hyökkääjän.
Irlannin jalkapallon pääsarjassa nähtiin perjantai-iltana erikoinen ottelu, kun Derry Cityn ja Bohemiansin välisessä ottelussa kentällä nähtiin 14-vuotias pelaaja. Vierailija Bohemians on kärsinyt viime viikkoina loukkaantumista, ja siksi valmentaja Keith Long joutui ottamaan kokoonpanoon 14-vuotiaan Evan Fergusonin.
Irlannin tasavallan jalkapallosarja pelataan Suomen tapaan keväästä syksyyn, joten käsillä ovat ratkaisuviikot. Bohemians jahtaa tiukasti eurocupin paikkaa, ja Derry City on niukasti sen takana. Niinpä siipirikkoiset dublinilaiset tulivat Derryyn hakemaan vieraspistettä.

Siinä Bohemians onnistui, sillä ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Aivan matsin loppuhetkillä nähtiin harvinainen tapaus, kun valmentaja Long vaihtoi kentälle 14-vuotiaan Fergusonin. Hän on toisen polven jalkapalloilija, sillä pelaajan isä Barry Ferguson pelasi Bohemiansissa ja parissa muussa irlantilaisseurassa puolustajana.

Kesällä Chelsean kyydissä

Evan Ferguson on syntynyt lokakuussa 2004 eli samaan aikaan, kun eräs Lionel Messi debytoi Barcelonan edustusjoukkueessa. Ferguson on harjoitellut miesten joukkueen mukana jo pidempään, ja kesällä hän pääsi näyttämään taitojaan lontoolaisille monimiljonääreille. Ferguson pääsi kentälle, kun dublinilaiset kohtasivat harjoituspelissä Chelsean.

Irlannin sarjan kärjessä on Dundalk ennen Shamrock Roversia. Sarja päättyy lokakuun lopulla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt