Lionel Messi antoi harvinaisen pitkän haastattelun espanjalaislehdelle – puhui loukkaantumisestaan: ”Tämä vamma on monimutkainen”

Julkaistu:

La Liga
Lionel Messi antoi harvinaisen haastattelun barcelonalaislehdelle. Petollinen pohjevamma on pitänyt argentiinalaisen sivussa alkukauden otteluista.
Barcelonan supertähti Lionel Messi antoi harvinaisen pitkän haastattelun espanjalaiselle Sportille.

Argentiinalainen puhui hänet alkukaudella sivussa kentiltä pitäneestä erikoisesta vammasta, Barcelonan viime kauden pettymyksistä ja kertoi, että olisi halunnut seuransa hankkivan brassitähti Neymarin takaisin ranskalaisesta PSG:stä.

Barcelona voitti viime kaudella Espanjan liigan ylivoimaisesti, selvisi Espanjan cupissa finaaliin ja Mestarien liigassa välieriin. Jättiseurassa standardit ovat kuitenkin niin korkealla, että kautta pidetään epäonnistuneena.

Messi, 32, oli totutun hurjassa vedossa läpi kauden. Hän tehtaili 36 liigamaalia 14 ottelussa ja osui lisäksi Mestarien liigassa 12 kertaa kymmenessä ottelussa.

Rosariosta maailmalle ponnistanut tähtihyökkääjä myöntää silti, ettei kausi ollut lopputulokseltaan menestys.

– Pelasimme mainion kauden kahteen viimeiseen otteluun asti. Sitten tappio Liverpoolille ja putoaminen Mestarien liigasta tekivät koko kaudesta huonon. Myöhemmin cupin finaalissa meillä oli vaikeuksia päästä yli Liverpoolin tapahtumista, Messi sanoi haastattelussa.


Barcelona hävisi Espanjan cupin finaalin Valencialle maalein 1–2.

Myös tämän kauden alku on ollut seuralle vaikea. Mestarisuosikki Barcelona on kolmesta ensimmäisestä liigaottelustaan voittanut yhden, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kerran. Messi ei ole kuitenkaan tilanteesta huolissaan.

– Alku oli erikoinen, koska meillä oli paljon loukkaantumisia, mikä ei ole normaalia. En ole huolissani, vaikka alku on huono. Maaottelutauon jälkeen meidän pitää ”klikata” ja tehdä muutos vahvistuaksemme ja voittaaksemme otteluita.

Petollinen pohjevamma

Kuluvalla kaudella Messiä ei ole vielä kentällä nähty. ”Kirppu” loukkasi pohjelihaksensa harjoituksissa juuri ennen kauden alkua, ja toipuminen on ollut alkuperäisiä odotuksia hitaampaa.

Jo 13-vuotiaana Barcelonaan muuttanut argentiinalainen yrittää kuntoutua ensi viikolla pelattavaan Mestarien liigan avausotteluun Dortmundia vastaan, mutta vielä ei ole varmaa, onko hän silloinkaan pelikunnossa.

Messi ajatteli pari viikkoa vamman ilmenemisen jälkeen olevansa kunnossa, mutta harjoituksen Betis-ottelun alla toivat takapakkia toipumiseen.

– Minulle kerrottiin, että tämä vamma on monimutkainen. Se saattaa vaikuttaa olevan kunnossa ja on petollinen. En ole koskaan aiemmin käynyt tätä läpi ja nyt tiedän, mikä se (vamma) on, Messi kertoi.

Messi kertoi olevansa rauhallinen ja pelaavansa vasta, kun on täysin varma, että pohje on kunnossa. Hän odottaa kuitenkin kentällä pääsyään innoissaan.

”Neymar on yksi maailman parhaista”

Barcelona yritti kesän aikana kovasti hankkia brasilialaista supertähteä Neymaria takaisin riveihinsä ranskalaisesta PSG:stä. Moni seuran fani oli siirtoa vastaan, johtuen tavasta, jolla hän lähti Barcelonasta Ranskaan kaksi vuotta sitten, mutta Messi olisi halunnut brassin palaavan.

– Mielestäni Neymar on yksi maailman parhaista ja on ilmeistä, että hänen tulonsa olisi kasvattanut joukkueemme mahdollisuuksia saavuttaa haluamiamme tuloksia. Urheilullisesti ajateltuna olisin halunnut hänen palaavan.

Argentiinalainen sanoi myös, ettei tiedä tekikö seura kaikkensa hankkiakseen Neymarin reiveihinsä. Hän kertoi, ettei ole jutellut Neymarin kanssa saagan päätöksen jälkeen, mutta että brassi oli innoissaan ja halusi palata Barcelonaan kesän aikana.


Neymar siirtyi Barcelonasta PSG:hen isolla kohulla kesällä 2017. Ranskalaisseuran qatarilaiset omistajat maksoivat hänestä tuolloin maailmanennätyssumman, 222 miljoonaa euroa.

Messistä liikkuu paljon huhuja, joiden mukaan hän olisi seurassaan ikään kuin pomon asemassa ja sanelisi pelaajien ja valmentajien hankkimisia. Nämä väitteet hän kiistää jyrkästi.

– Olen jo tottunut noihin väitteisiin. Samaa väitetään myös maajoukkueen osalta. On enemmän kuin selvää, että asia ei ole niin. En välitä siitä, tiedän miten asian laita on todellisuudessa.

Ilmaiseksi muualle ensi kesänä?

Barcelonan seurapomo Josep Maria Bartomeu on sanonut, että Messin sopimus mahdollistaisi ilmaisen siirron muualle tämän kauden jälkeen. Hyökkääjä sanoi, ettei voi kommentoida sopimustaan, sillä hänellä on salassapitovelvollisuus.

– Sen verran voin sanoa, että haluan olla Barcelonassa koko urani, koska tämä on kotini. Haluan jatkaa asioiden voittamista tälle seuralle. Sopimuspykälät ja raha eivät merkitse minulle mitään. Jos lähden, lähden muista syistä. Voittava projekti on tärkeintä.

Jatkosopimusneuvotteluita Barcelonan kanssa ei ole kuitenkaan Messin mukaan avattu.

Barcelonan kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla Valenciaa vastaan. Tuosta ottelusta Messi on varmasti sivussa loukkaantumisensa takia.

Myös rosariolaisen osallistuminen tiistain Mestarien liigan otteluun Dortmundissa tai seuraavan viikonlopun liigaotteluun Granadassa on epävarmaa. Heikosti aloittanut suurseura kaipaa ykkösmiestään kentälle mahdollisimman nopeasti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt