FC Barcelonan pelaaja joutui kysymään lupalapun äidiltään – pääsi paikkaamaan Lionel Messiä! - Eurosarjat - Ilta-Sanomat

FC Barcelonan pelaaja joutui kysymään lupalapun äidiltään – pääsi paikkaamaan Lionel Messiä!

Ansu Fati, 16, sai näytönpaikan FC Barcelonan edustusjoukkueessa Espanjan liigan ottelussa.

Ansu Fati, 16, sai näytönpaikan FC Barcelonan edustusjoukkueessa Espanjan liigan ottelussa.

Julkaistu: 26.8.2019 13:09

Vasta 16-vuotiaasta Ansu Fatista tuli FC Barcelonan nuorin pelaaja 78 vuoteen.

Sunnuntai-ilta oli Ansu Fatille ikimuistoinen.

Fati pelasi ensimmäisen Espanjan liigan ottelun vain 16 vuoden ja 298 päivän ikäisenä. Hän on suurseuran historian nuorin pelaaja 78 vuoteen. Häntä nuorempana debyyttinsä liigatasolla on saanut ainoastaan Vicenc Martinez vuonna 1941 (16 vuoden ja 280 päivän ikäisenä).

Goal.com-sivuston mukaan Fati joutui kysymään vanhemmiltaan luvan saadakseen pelata ottelussa. Espanjan liigan sääntöjen mukaan alaikäiset pelaajat eivät saa pelata myöhäisillan otteluissa ilman vanhempiensa myöntämää lupaa.

FC Barcelonan sunnuntain peli alkoi Real Betisiä alkoi klo 21 paikallista aikaa ja päättyi hieman ennen klo 23:a. Barcelona voitti Fatin debyyttiottelun 5–2.

Fati sai peliaikaa Barcelonan avainpelaajien loukkaantumisten seurauksena. Hyökkäyspään pelaajista Lionel Messi, Luis Suarez ja Ousmane Dembele olivat poissa kokoonpanosta loukkaantumisten takia. Koko kolmikko oli Camp Noun lehtereillä seuraamassa Fatin debyyttiä.

Luis Suarez ja Lionel Messi olivat katsomon puolella seuraamassa FC Barcelonan kotivoittoa Real Betisistä.

Luis Suarez ja Lionel Messi olivat katsomon puolella seuraamassa FC Barcelonan kotivoittoa Real Betisistä.

Ansu Fati on syntynyt Afrikassa Guinea-Bissaussa. Hänen isänsä on Bori Fati muutti Espanjaan ensin ja muu perhe tuli maahan siinä vaiheessa, kun Ansu-poika oli 6- tai 7-vuotias.

Ansu Fati aloitti uransa Sevillan junioreissa. Kun nuori hyökkääjä kehittyi, niin Barcelona ja Real Madrid alkoivat houkutella häntä riveihinsä. Bori-isä paljasti espanjalaismedialle viikonloppuna, että Madridin tarjous perheelle oli parempi kuin Barcelonan. Barcan edustaja vieraili perheen kotona ja pystyi kääntämään vanhempien pään katalonialaisseuran eduksi.

Kun Sevilla sai tiedon, että Ansu Fati siirtyy Barcelonaa, kuuluisa urheilujohtaja Monchi raivostui. Bori Fatin mukaan Sevilla oli kohdellut hänen poikaansa huonosti, kun tämä oli 9-vuotias. Ansu joutui tuolloin olemaan yhden kauden ajan pelaamatta, kun Sevilla oli pudottanut pojan ikäluokkansa edustusjoukkueesta. Isän mukaan perheellä, ei ollutkaan tuon episodin takia tunnesiteitä Sevillaan.

Griezmann loisti

Ansu Fati tuli ottelussa kentälle 75. minuutilla, kun hänet vaihdettiin Carles Perezin tilalle hyökkäykseen. Fati ei ehtinyt tehdä erityisiä sankaritekoja ottelun lopun aikana.

Barcelonan kesän jättihankinta Antoine Griezmann sen sijaan iski ensimmäiset maalinsa Barcelonalle Espanjan liigassa. Ranskalaishyökkääjä iski Barcelonan kaksi ensimmäistä osumaa.

Toiseen maaliinsa hän kertoi ottaneensa mallia Messiltä. Griezmann laukoi kierteisen laukauksen Betis-maalin taka-alanurkkaan.

– Näin Leon tekevän noin harjoituksissa, joten yritin kopioida sen, Griezmann kertoi.

Tuoreimmat osastosta