Neymar ja Gareth Bale huippufutiksen huimimmassa siirtospekulaatiossa – todellinen jättikauppa vireillä?

Julkaistu:

jalkapallo
Jalkapallon terävimmällä huipulla viritellään sensaatiomaista pelaajakauppaa. Neymar ja Gareth Bale saatetaan vaihtaa toisiinsa – ja miljoonat liikkuvat samalla.
Euroopan jalkapallon jättiseurat Real Madrid ja Paris Saint-Germain virittelevät lehtitietojen mukaan todellista jättikauppaa. Brittilehti Independentin lähdetietojen mukaan seurat neuvottelevat kahden tyytymättömän pelaajan vaihtamisesta toisiinsa.

Kyseessä ovat Real Madridin walesilaistähti Gareth Bale sekä PSG:n brassitaituri Neymar.

Neymar on tehnyt kesän aikana selväksi haluavansa pois PSG:stä hinnalla millä hyvänsä. Bale taasen ei mahdu Madridissa valmentaja Zinedine Zidanen suunnitelmiin.

– Toivomme, että hän lähtee pian, se olisi parasta kaikille osapuolille. Teemme töitä hänen siirtonsa eteen, Zidane totesi toimittajille lauantaina Houstonissa, jossa Real Madrid on valmistautumassa kauteen.

Tuoreeltaan Zidanen puheiden jälkeen Balen huhuttiin olevan matkalla Bayern Müncheniin, Kiinan pääsarjaan tai jopa takaisin Tottenhamiin. Bale pelasi lontoolaisseurassa 2007–13.

Nyt huhutaan vaihtokaupasta Neymariin. Samalla Madrid joutuisi maksamaan sievoisen summan välirahana ranskalaisseuralle, onhan brassi kolme vuotta nuorempi ja tällä hetkellä merkittävästi valovoimaisempi.

Harvalla varaa palkkoihin

Huhuja Madridin ja PSG:n vaihtokaupasta ryydittää entisestään se, että harvalla huippuseurallakaan on varaa Balen tai Neymarin jättimäisiin palkkoihin. Esimerkiksi Tottenhamin kiinnostuksen kerrotaan olevan voimakkaasti sidoksissa siihen, että Madrid maksaisi yhä osan pelaajan palkasta tavalla tai toisella siirron jälkeen. PSG:n öljymiljardööriomistajille Balen palkka ei olisi ongelma. Walesilaisen ei uskota haluavan Kiinaan, joten vaihtoehdot saattavat olla vähissä.

Neymar haluaa eri lehtitietojen mukaan kuumeisimmin takaisin ex-seuraansa Barcelonaan, mutta seura hankki juuri Antoine Griezmannin eikä välttämättä pysty virittämään brasilialaisen saamiseksi edellytettäviä rahasummia kokoon.

Barcelonan ensimmäinen tarjous sisälsikin huhujen mukaan 100 miljoonaa euroa ja kaksi pelaajaa joukosta Ivan Rakitic, Nelson Semedo, Malcom ja Samuel Umtiti. PSG haluaisi pikemmin vain rahaa ja sitäkin yli 200 miljoonan euron edestä.

Espanjalaislehti Marcan mukaan PSG myisi Neymarin mieluusti minne tahansa paitsi Barcelonaan. Seurojen välit ovat olleet pitkään tulehtuneet, eikä Neymarin riitaisa siirto Barcelonasta PSG:hen vuonna 2017 auttanut asiaa. PSG maksoi tuolloin Neymarista 222 miljoonaa euroa, mikä on edelleen siirtosummien maailmanennätys.

Kenties Neymarin myyminen Barcelonan veriviholliselle – vaikka sitten hieman alle markkinahinnan – olisi oivaa eliksiiriä PSG:n seurajohdolle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt