Huima urakehitys jatkuu – vuosia penkillä viruneen huuhkajavahdin miljoonasiirto Serie A:han saa pian sinettinsä

Julkaistu:

jalkapallo
Maalivahti Jesse Joronen on siirtymässä Bresciaan.
Useiden tanskalais- ja italialaismedioiden mukaan Jesse Jorosen siirto Italian pääsarjaseura Bresciaan sinetöidään keskiviikkona. Suomen maajoukkuemaalivahti on mediatietojen mukaan tänään Italiassa lääkärintarkastuksessa. Sen jälkeen siirto viimeistellään.

Tanskalaisen Ekstrabladetin mukaan Brescia maksaa Jorosesta 4,5–5 miljoonaa euroa.

26-vuotiaan Suomen maajoukkuemaalivahdin urakehitys on ollut rakettimaista pitkän hiljaiselon jälkeen. Joronen siirtyi englantilaisseura Fulhamin organisaatioon 16-vuotiaana vuonna 2009. Hän vietti seurassa kahdeksan vuotta ja kävi viisi kertaa eri lainapesteillä, mutta ei onnistunut valtaamaan paikkaa emoseuran pelaavassa kokoonpanossa.

Jorosen ura polki viimeiset Fulham-vuodet paikallaan ilman peliaikaa. Kun hänen sopimuksensa päättyi kesällä 2017, hän lähti seurasta. Uusi osoite oli Tanskan pääsarjaseura AC Horsens. Joronen oli välittömästi niin vakuuttava, että maan suurseura FC Kööpenhamina osti hänet 875 000 eurolla samana talvena. Siirto toteutettiin Tanskan sarjakauden päätteeksi kesällä 2018.

Kööpenhaminassa Joronen torjui vuoden ykkösenä ja jälleen niin vakuuttavasti, että isompi kala ui jälleen perään. Brescia ja Serie A ovat Jorosen uran kovin haaste tähän mennessä. Siirtosummasta voi päätellä, ettei italialaisseura ole aikeissa hankkia Jorosta kenenkään kirittäjäksi.

Joronen saattaa pian olla ykkösmaalivahti Italiassa, mutta Suomen maajoukkueessa tehtävä on vaikeampi. Viisi A-maaottelua urallaan pelannut rautjärveläinen on maajoukkueen nokkimisjärjestyksessä vielä tukevasti Lukas Hradeckyn takana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt