Tiedot Neymaria raiskauksesta syyttäneen naisen lääkärintarkastuksesta vuotivat julki – kuvissa näkyi selviä vammoja

Julkaistu:

Rikosepäily
Brasilialaista jalkapallotähteä Neymaria epäillään Pariisissa 15. toukokuuta tapahtuneesta raiskauksesta.
Brasilialainen nainen kertoi kotimaansa poliisille, että Neymar maksoi hänen lentonsa Ranskaan ja kutsui hänet pariisilaiseen loistohotelliin.

Naisen mukaan Neymar saapui hotelliin ”silminnähden juopuneena” ja muuttui ystävällisesti alkaneen tapaamisen aikana aggressiiviseksi ja raiskasi naisen väkivaltaisesti.

Nainen teki rikosilmoituksen tapauksesta vasta palattuaan São Pauloon, koska oli omien sanojensa mukaan niin järkyttynyt, että ei uskaltanut hakea apua vieraan maan poliisilta.
Maanantaina suuri brasilialainen Universo Online -sivusto kertoi saaneensa käsiinsä raportin naiselle 21. toukokuuta tehdystä lääkärintarkastuksesta.

UOL:n mukaan raportissa kerrotaan naisella olleen suurikokoisia mustelmia pakaroissaan ja jaloissaan. Nainen kärsi myös traumaperäisestä stressihäiriöstä, ruuansulatusongelmista ja painonmenetyksestä.

Lääkärintarkastus tehtiin yksityissairaalassa São Paulossa. UOL kertoo varmistaneensa kuvien alkuperän asiantuntijoilta. Sivusto ei kuitenkaan julkaissut kuvia, koska haluaa suojella naisen henkilöllisyyttä.


Neymar on kiistänyt rikossyytökset voimakkaasti. Hän väittää joutuneensa kiristysjuonen uhriksi.

Pelaaja julkaisi Instagram-tilillään videon, jossa hän kertoi oman versionsa tapahtuneesta ja esitteli naisen kanssa vaihtamiaan intiimejä Whatsapp-viestejä.

Neymar kuitenkin poisti videon myöhemmin, sillä poliisi epäili hänen syyllistyneen rikokseen. Brasiliassa on lailla kiellettyä julkaista seksuaalista sisältöä sisältäviä kuvia tai videoita ilman asianomaisen lupaa. Kyseisestä rikoksesta voidaan langettaa enimmillään viiden vuoden vankeusrangaistus.

Vielä pidempi vankeusrangaistus voi seurata, jos syytetyn katsotaan levittäneen seksuaalista sisältöä kostona tai nöyryytystarkoituksessa.

27-vuotias Neymar on parhaillaan maajoukkueleirillä Brasiliassa. Hän valmistautuu Etelä-Amerikan mestaruusturnaukseen, joka pelataan Brasiliassa 14.6.–7.7.


Uutistoimisto AP:n mukaan kaksi poliisia vieraili maanantaina Brasilian maajoukkueen majapaikassa Rio de Janeiron lähistöllä.

Maajoukkuevalmentaja Titen maanantaisessa lehdistötilaisuudessa 18 kysymystä 25:stä käsitteli Neymarin tilannetta. Tite ei halunnut ottaa kantaa raiskausepäilyyn, koska ei tunne tapauksen kaikkia faktoja. Hän kuitenkin kehui Neymarin luonnetta.

– Olen valmentanut Neymaria kolme vuotta ja hän on ollut minua kohtaan lojaali ja rehellinen, Tite sanoi.