Kolumni: Niklas Moisander on nyt ehkä parempi kuin koskaan

Julkaistu:

kolumni
Bundesliiga päättyi viime viikonloppuna. Johanna Nordling niputti sarjan suomalaispelaajien kauden kolumnissaan.
Bundesliiga päättyi lauantaina, ja on aika tarkastella Saksan eliittisarjan suomalaissuorituksia. Kausi toi sekä suuria onnistumisia että syvää huolta.

Bayer Leverkusen sijoittui liigassa neljänneksi, joten Lukas Hradecky ja Joel Pohjanpalo nähdään ensi kaudella Mestarien liigassa.

Luke pelasi jälleen hyvin varman ja tasalaatuisen kauden. Vaikka suomalaisvahti ei tällä kertaa kuulu liigan tähtimiehistöön, hänen otteensa tehdasjoukkueen maalilla eivät juuri kalpene viime kaudesta. Torjuntaprosentti 64,6 on kaksi prosenttiyksikköä alhaisempi kuin viime kaudella, mutta toisaalta Hradecky nappasi kiinni tärkeän pilkun Schalkea vastaan ja pelasi yhdeksän nollapeliä. Heikkoja vaiheita tai selkeitä mokia ei sattunut.

29-vuotiaan turkulaiskasvatin tavoitteet täksi kaudeksi olivat tottua tiiviiseen europelitahtiin ja yltää ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Molemmat tavoitteet täyttyivät. Ensi kaudella Hradecky pääsee napsimaan tähtipalloja, mikä on looginen jatkumo hänen nousujohteisella urallaan.

***

Pohjanpalon kausi sen sijaan oli hukkaan heitetty, sillä nilkan vaikea verenkiertohäiriö piti hänet sivussa koko vuoden ja uhkasi jopa lopettaa Jollen uran.

Suomalaishyökkääjän hermoja koeteltiin jatkuvalla kuntoutuksella. Luu parani hyvin hitaasti, ja juuri kun keväällä Pohjanpalo pääsi takaisin joukkuetreeneihin, nilkka alkoi uudelleen kipuilla.

Pohjanpalo on pelannut virallisessa ottelussa viimeksi maaliskuussa 2018. Tärkeintä hänelle olisi nyt vain tervehtyä ja pysyä terveenä pitempään.

***

Erittäin onnistuneen kauden pelasi puolestaan Werder Bremenin Niklas Moisander. 33-vuotias konkari on vihreiden puolustuspään johtaja ja organisoija, älykäs ja teknisesti taitava toppari, joka on ammattimainen ja auttavainen esikuva joukkueen nuorille pelaajille.

Moisander on nyt ehkä parempi kuin koskaan: kovuus on parantunut Bundesliigassa, pallonryöstöt ja katkot onnistuvat entistä useammin ja hän loistaa syöttötekniikallaan. Ex-Huuhkajat-kapteenin merkitystä Werderille kuvastaa sekin, että ilman häntä hansakaupunkilaiset tienasivat tällä kaudella vain pisteen ottelua kohti, hänen kanssaan taas 1,63. Ensi kaudella Moisander jatkaa Werder-linjan johtotehtävissä.

Myös etelämpänä, Augsburgissa, nähtiin suomalaisväriä: Fredrik Jensen debytoi Bundesliigassa ja hän pelasi kaikkiaan 204 minuuttia valkopunaisissa. 21-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja kärsi kuitenkin useista loukkaantumisista, joten hänen kautensa jäi hyvin rikkonaiseksi.

Nyt Jensen on kuntoutumassa nilkkavammastaan ja hän aikoo treenata itsensä huippukuntoon kesän valmistautumiskautta varten. Hänen aikansa tulee vielä.

Ja vielä...

Suomalais-chileläinen Miiko Albornoz, 28, putosi Bundesliigasta Hannover 96:n riveissä. Chileä edustava vasen laitapuolustaja sai hyvin vastuuta punamustissa, mutta Hannoverin kausi oli kaikkiaan hyvin epäonnistunut. Albornoz vaihtanee kesällä seuraa.

Lisää Johanna Nordlingin kolumneja voit lukea täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt